Liikuntahallin rakentaminen edennyt puoleenväliin - Akaan kaupunki

Liikuntahallin rakentaminen edennyt puoleenväliin

Viialaan rakentuvan liikuntahallin urakka on puolessavälissä. Molempien salien runkotyöt ovat valmiina ja kattoelementit on asennettu. Nyt edetään yhä yksityiskohtaisempiin töihin. Esimerkiksi talotekniikkaa asennetaan parhaillaan.

– Isossa salissa tehdään maalaustöitä. Pian pääsemme asentamaan ensimmäiset akustointilevyt. Sitä tulee noin 800 neliömetrin seinäalueelle, kertoo vastaava työnjohtaja Petri Manner Jatke Pirkanmaalta.

Yksi tärkeä etappi häämöttää: lattian rakenteiden kuivuminen.

– Meitä molempia tietysti jännittää, millä aikataululla lattia kuivuu, sanoo kaupungin rakennuttamispäällikkö Kimmo Seppälä.

Hallin huppu on tarkoitus poistaa syyskuun lopussa salien osalta, mutta yhdyskäytävän päälle se jää vielä joksikin aikaa.

Tavoitteena on, että halli valmistuu maaliskuun 2022 loppuun mennessä. Lähiaikoina kaupunki aikoo järjestää paikallisille seuroille infotilaisuuden, jossa esitellään uusia tiloja ja hankkeen etenemistä.

Halli lisää Akaan vetovoimaa

Uusi halli on kaikkien akaalaisten yhteinen paikka liikkumiseen ja harrastamiseen. Kaupunginjohtaja Antti Peltola toivoo, että kuntalaiset ottavat tilat aktiiviseen käyttöön.

– Halli tarjoaa hyvät puitteet monipuoliseen liikuntaan. Se soveltuu koulun käyttäjien lisäksi myös monipuolisesti seurojen ja opistojen toiminnalle, lasten ja nuorten vapaa-ajan viettoon sekä tapahtumille, Peltola sanoo.

Isossa salissa on lattiapinta-alaa lähes 1500 neliömetriä. Katsomo täyttää lentopallo- ja futsalliigojen loppuotteluiden vaatimukset. Myös otteluiden televisiointi onnistuu.

– Nykyaikainen ja suuri halli mahdollistaa suuremmatkin tapahtumat ja tilaisuudet. Tämä on Akaalle merkittävä vetovoimatekijä, joka tulee hyödyntää, toteaa Antti Peltola.

Akaa-Volley toivoo maaotteluita

Tuleviin käyttäjiin kuuluu Akaa-Volley, joka pelaa ja harjoittelee uudessa hallissa sen valmistuttua.

– Kyllähän tämä on upea tilanne ajatellen liikunnan harrastamista koko Akaassa. Positiivista on myös se, että Monitoimihallilta vapautuu vuoroja muille käyttäjille, kun me siirrymme Viialaan, sanoo Akaa-Volleyn markkinoinnista ja yhteistyöstä vastaava Markku Kuoppa.

Kuoppa uskoo, että pelitapahtumista saadaan entistä isompia ja elämyksellisempiä.

– Esimerkiksi klubin toiminnalle on enemmän mahdollisuuksia ennen ja jälkeen pelin. Ja tunnelma on varmasti erilainen.

Markku Kuoppa toivoo, että Akaassa voitaisiin nähdä maajoukkuetason pelejä.

– Täällä voisi pelata maaotteluita ja kesäliigan pelejä. Olemme jo olleet lentopalloliittoon yhteydessä asiasta, Kuoppa sanoo.

mies esittelee isoa salia
Liikuntahallin isolla salilla on huonekorkeutta yhdeksän metriä, kertoo vastaava työnjohtaja Petri Manner Jatke Pirkanmaalta.