Aikuisten liikuntaharrastuksia keskeytetään 26.11.-15.12 - Akaan kaupunki

Aikuisten liikuntaharrastuksia keskeytetään 26.11.-15.12

Pirkanmaan koronatilanne on edelleen kiihtymisvaiheessa ja tilanne on viikon kuluessa merkittävästi heikentynyt.  Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmä on käsitellyt koronalinjauksia  26.11 ja päättänyt seuraavaa:

Aikuisten liikuntaharrastuksia tauolle

Yli 20-vuotiaiden liikuntaharrastuksissa joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta keskeytetään sisätiloissa 26.11.-15.12. Keskeytys ei koske maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoimintaa. Rajoitus ei myöskään koske aikuisten harrastustoimintaa, jossa kahden metrin turvavälit tosiasiallisesti säilyvät. Lasten ja nuorten harrastukset saavat jatkua normaalisti, kunhan turvallisuusohjeistuksia noudatetaan.

Olympiakomitean määrittämät joukkue- ja kontaktilajit:

Judo, karate, nyrkkeily, paini ja taekwondo

Futsal, jalkapallo, jääkiekko, koripallo, käsipallo, lentopallo, salibandy, ringette, kaukalopallo, uppopallo ja vesipallo

Lisäksi keskeytys koskee lajista riippumatta kaikkea sellaista yli 20-vuotiaiden liikuntatoimintaa, joissa turvavälit eivät toteudu.

 

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan suositukset

Harrastustoimintaa voidaan jatkaa, mutta toiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota turvalliseen toteutukseen. Toiminnassa on huomioitava mm. turvavälit, sisääntulojen porrastaminen, pukuhuoneiden käytön ohjeistus, saattajat eivät tule harrastustiloihin ja mahdollisuuksien mukaan ollaan ulkona. Lisäksi suositellaan tilassa oleville aikuisille maskin käyttämistä. Koronaturvallisuuden takaamiseksi voi aikuisten harrastetoiminnan keskeytettyjä salivuoroja anoa lasten ja nuorten liikuntaan. Monitoimihallin osalta sähköpostilla monitoimihalli@akaa.fi ja koulujen tilojen osalta riitta.lehtonen@akaa.fi tai jouko.pekkarinen@akaa.fi.

 

Kaupungin kuntosaleilla on noudatettava tarkasti yleisiä koronaohjeistuksia.

 

Akaalaisia seuroja kehotetaan ottamaan vallitseva koronatilanne vakavasti ja noudattavan toiminnassaan annettuja suosituksia. Mikäli ohjeistuksia ei noudateta, niin toiminta keskeytetään kokonaan ja Akaan liikuntatilat suljetaan.

 

 

Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmä seuraa tilannetta aktiivisesti.

Lisätietojen antajat:

kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335, antti.peltola@akaa.fi

ma. perusturvajohtaja Elina Anttila, puh. 040 335 4270, elina.anttila@akaa.fi