NCC rakentaa Viialan yhtenäiskoulun Joutsenmerkki-kriteerien mukaisesti - Akaan kaupunki

NCC rakentaa Viialan yhtenäiskoulun Joutsenmerkki-kriteerien mukaisesti

NCC on sopinut Akaan kaupungin kanssa Viialan uuden yhtenäiskoulun rakentamisesta tiukkojen turvallisuus- ja ympäristökriteerien mukaan. Kohteelle haetaan pohjoismaista Joutsenmerkki-ympäristömerkkiä.

KVR-urakan arvo on noin 19 miljoonaa euroa. Maalämmitteinen noin 750 oppilaan koulu otetaan käyttöön elokuussa 2023.

– On hienoa, että uutta nykyaikaista koulua päästään Akaan Viialaan vihdoin rakentamaan. Koulu tulee olemaan merkittävä vetovoimatekijämme Viialassa. Yhteistyömme NCC:n kanssa on sujunut erinomaisesti uuden hyvinvointikeskuksemme rakentamisessa ja olemme luottavaisia siitä, että yhteistyömme toimii myös tässä hankkeessa, sanoo Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola.

Hankkeen toteutuksessa painotetaan turvallisuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Koulu rakennetaan sääsuojan alla, sekä vesikatto että seinät suojattuina.

– Nykyaikaisessa koulurakentamisessa yhdistetään laajasti eri alan osaajien asiantuntemus. Viialan yhtenäiskoulun toteutuksessa huomioidaan vastuullisesta rakentamisesta kertovan Joutsenmerkin tiukat vaatimukset. Rakentamisen laatua ohjataan myös useiden vakioitujen toimintajärjestelmien kautta. Kohteessa noudatetaan P1-puhtausluokkaa sekä kosteudenhallinnassa Kuivaketju10- ja Terve Talo -kriteeristöä, NCC:n vt. aluejohtaja Janne Alho kertoo.

Urakkaan kuuluu ilmassa olevan yhdysputkitunnelin rakentaminen koulun ja viereisen liikuntahallin välille. Rakenteilla olevan liikuntahallin yhteyteen porattavat maalämpökaivot tulevat palvelemaan myös yhtenäiskoulun energiantarvetta.

Sopimuksen allekirjoittajat hymyilevät kameralle
Akaan kaupunki ja NCC Oy allekirjoittivat Viialan yhtenäiskoulun urakkasopimuksen. Kuvassa vasemmalta: rakennuttamispäällikkö Kimmo Seppälä, tekninen johtaja Jaana Koota ja kaupunginjohtaja Antti Peltola Akaan kaupungilta sekä vt. aluejohtaja Janne Alho, työpäällikkö Vesa Jurvanen ja talotekniikkapäällikkö Matti Lehtonen NCC:ltä. Viimeisenä oikealla projektipäällikkö Ismo Silván Sitowise Oy:stä.

Puu vahvasti esillä sisätiloissa

Koulurakennus on pääosin betonia ja paikalla muurattua tiiltä. Isoimmat aula- ja kokoontumistilat on suunniteltu kuitenkin sellaisiksi, että niissä on puu vahvasti näkyvissä mm. kattorakenteissa, taideseinissä, väliovissa ja ikkunoissa.

– On hienoa päästä jatkamaan hyvää yhteistyötä kaupungin kanssa, sillä kesäkuussa valmistuu Akaan hyvinvointikeskus, jonka työmaahenkilöstö siirtyy rakentamaan Viialan yhtenäiskoulua. Rakennustyöt alkavat elokuussa ja koululaiset pääsevät uuteen kouluun syyslukukaudella 2023, Alho sanoo.

NCC vastaa kohteen toteutussuunnittelusta ja toteuttamisesta. Urakka rekisteröidään Building Nordics -liiketoiminta-alueen työkantaan vuoden 2021 toisen kvartaalin aikana.

Lisätietoja:

Janne Alho, vt. aluejohtaja, NCC, puh. p. 0400 371 389, janne.alho@ncc.fi
Jaana Koota, Tekninen johtaja, Akaan kaupunki, puh. 040 335 3517, jaana.koota@akaa.fi
Satu Holm-Jumppanen, mediasuhteet, NCC, puh. 050 305 4718, satu.holm-jumppanen@ncc.fi