Nostalgiamatka lavatanssin maailmaan tiistaina 13.6.2023 - Akaan kaupunki

Nostalgiamatka lavatanssin maailmaan tiistaina 13.6.2023

Tanssin Hurmaa -hanke jalkautuu Akaan Seurantalo Sampolaan (os. Sampolantie 3) tiistaina 13. kesäkuuta klo 13.30.

Ikäihmisille suunnattu ja maksuton nostalgiamatka –  Tanssin Hurmaa – jalkautuu Akaan Seurantalo Sampolaan tiistaina 13. kesäkuuta klo 13.30.. Ohjelmassa on teatteria, tanssia, yhteislaulua sekä ihanaa elävää haitarimusiikkia teatteri-ilmaisun ohjaajien Henna Valkeamäen ja Sanna Ristaniemen opastuksella. Musiikista vastaa haitaristi Elina Kauppila.

Tapahtumaan voi osallistua omien voimavarojensa mukaan, myös vaikka tuolissa istuen. Lopuksi paistetaan yhdessä makkarat ja osallistujat voivat jakaa omia lavatanssimuistojaan.

Suomalainen lavatanssikulttuuri on ainutlaatuinen maailmassa. Tanssipaikat ovat rakentuneet aikoinaan peltojen varsille ja järvien rannoille, ja Pirkanmaallakin on yhä useita toimivia tanssilavoja. Työväen Musiikkitapahtuman tuottama Tanssin hurmaa – tanssilavakulttuurin perintö -hanke pyrkii saamaan eri-ikäiset ihmiset kiinnostumaan tanssikulttuurista, jatkamaan perinnettä sekä luomaan uutta. Tanssin hurmaa – tanssilavakulttuurin perintö -hanketta rahoittaa Leader Pirkan Helmi Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

Tarjoilujen yms. johdosta toivotaan ennakkoilmoittautumista (osallistujamäärä max 30 henkilöä). Ilmoittautumiset ja yhteydenotot tapahtuma- kulttuurikoordinaattori Jarmo Julkuselle: puh. 040 335 3418, jarmo.julkunen@akaa.fi.

Ohjaajina ja esiintyjinä toimivat Ritvalalaiset kollektiivista:

Henna Valkeamäki (teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK)

Sanna Ristaniemi (teatteri-ilmaisun ohjaaja YAMK)

Tapahtuman säestäjä on haitaristi Elina Kauppila.