Nuorisotyö saa renkaat alleen - Akaan kaupunki

Nuorisotyö saa renkaat alleen

Walkers-auto toimii Akaassa syyskuusta marraskuun loppuun 

Matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muokattu  Walkers-auto eli  Wauto  aloittaa toimintansa Akaassa syyskuun alkupuolella. Wauton avulla tuodaan turvallisia aikuisia nuorten luo, sinne missä he viettävät aikaansa.

Wautossa on tarjolla kahvia, pelejä ja juttuseuraa sekä tarvittaessa kohdennettua tukea ja ohjausta. Puumaksi nimetty auto on yksi kuudesta eri puolilla Suomea toimivasta Wautosta.

– Olemme kyselleet Aseman Lapsilta Wauton perään jo pidemmän aikaa, mutta autojen kysyntä on kovaa ja olemme iloisia, että nyt pääsemme kokeilemaan toimivaksi kehuttua työmuotoa meilläkin, Sari Laaki Akaan kaupungin nuorisopalveluista sanoo.

matkailuauto pysäköity asfaltille, aurinko paistaa taustalla
Puuma-auto kuvattuna Turussa.

Alueena koko kaupunki

Liikkuvaa nuorisotyötä toteutetaan toimintajakson aikana koko kaupungin alueella tiiviissä yhteistyössä seurakunnan nuorisotyön kanssa. Wauto liikkuu kahdesta kolmeen päivänä viikossa Toijalan, Viialan ja Kylmäkosken alueella. Myös yläkouluilla tehtävä nuorisotyö eli Nurkka-toiminta toteutetaan tänä aikana Walkers-autolla.

Uutena toimintana tehdään kerran kuukaudessa käynnit myös Valkeakosken ammattiopistolla, johon lähtee mukaan mahdollisuuksien mukaan myös etsivä nuorisotyö. Erityisesti halutaan tavoittaa Viialan ja Kylmäkosken alueella asuvia nuoria, koska näissä taajamissa ei ole käytössä varsinaisia nuorisotiloja.

– Wauto-jakson tärkein tehtävä on tuoda nuorisotyötä näkyväksi sekä nuorille että aikuisille. Haluamme nuorten tietävän, että olemme heitä varten ja kaikki saavat tulla matalalla kynnyksellä mukaan. Toisaalta toivomme myös aikuisten näkevän, että olemme siellä, missä nuoret ovat.

Toimintaan etsitään myös vapaaehtoistyöntekijöitä kohtaamaan nuoria nuorisotyön ammattilaisten rinnalla. Heille järjestetään koulutus tehtävään tiistaina 6.9.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita vierailemaan Wautolla! Ensimmäinen toimintailta on keskiviikko 7.9. Jos haluat vierailla muulloin kuin ensimmäisenä iltana, sovithan ajan Sarin ja Jetan kanssa.

 

Lisätietoja:

Sari Laaki, va. nuorisosihteeri, Akaan kaupungin nuorisopalvelut, p. 040 335 3059

Jetta Vihlman, vs. kasvatuksen työalavastaava, Akaan seurakunta, p. 040 725 7415

Tuomo Kantele, hankekoordinaattori, Aseman Lapset ry, p. 041 3131 148