Nuorten biisipaja pystyyn rokkarin johdolla - Akaan kaupunki

Nuorten biisipaja pystyyn rokkarin johdolla

Akaassa on aloitettu biisipajat paikalisille nuorille. Siinä nuoret pääsevät kirjoittamaan omaa musiikkia ammattilaisten avulla. Biisipajaan osallistuu 10 nuorta ikähaarukaltaan 15-20 vuotta. Vetäjänä on Reckless Love –yhtyeestä tuttu rumpali Hessu Maxx.

– Haluamme kannustaa ja antaa vinkkejä siihen, miten biisintekoa voi lähestyä ja miten löytää oman tavan kirjoittaa. Esimerkiksi kirjoitetaanko sävellys vai teksti edellä. Sekin on aika oleellista, että millaista musiikkia haluaa tehdä, Hessu Maxx kertoo.

Biisejä työstetään neljän päivän ajan loppuvuotena. Jokaisella kerralla vierailee artisti, joiden nimiä Maxx ei suostu vielä paljastamaan.

– Mukana on naislaulaja, mieslaulaja, biisinkirjoittaja joka tekee paljon yhteistyötä Amerikkaan sekä myös dance- ja konemusiikin paikallinen osaaja. Melko kirjava kattaus siis kyseessä.

Tärkeän asian äärellä

Biisipaja on osoitus paikallisen yhteistyön voimasta. Ajatus oli muhinut jo pitkään Akaan Setlementti ry:n toiminnanjohtaja Kari Salinin ja kaupungin nuoriso-ohjaaja Sari Laakin mielessä. Viime kesänä palaset loksahtivat paikoilleen, kun Maxxin edustama Viialan kulttuuriklubi saatiin mukaan.

– Kun pitää verkostot auki ja uskaltaa puhua unelmistaan ääneen muillekin, ne voivat toteutua, Sari Laaki hymyilee.

Nuorten innostus biisipajaa kohtaan tuli tekijöille yllätyksenä.

– Hakemuksissa nuoret ovat kertoneet oikeasti arkoja ja isoja elämän asioita. Kun sellaisen hakemuksen uskaltaa kirjoittaa, musiikki näyttelee isoa asiaa ja mukaan pääseminen on varmasti todella tärkeää. Ihan hiljennyin ja kyynelehdin kun ymmärsin, miten tärkeän asian äärellä ollaan.

Jatkoa ensi vuonna

Biisipajaan oli niin paljon tulijoita, että jatko on jo varmistunut ensi vuodelle. Joulukuussa laitetaan pystyyn ainutlaatuinen Pizzaa ja musaa –ilta nuorille. Siinä Reckless Love heittää keikan, joka striimataan Setlementtiliiton viidelle toimintapaikkakunnalle.

– Nuoret tekevät pizzaa ja nauttivat keikasta. Keikan jälkeen on luvassa keskustelua bändin kanssa etäyhteydellä. Tämä on uusi mielenkiintoinen juttu, jota ei ole tiettävästi ennen tehty, iloitsee yhdistysaktiivi Kari Salin.

Katso videolta Hessu Maxxin mietteitä taannoin ennen biisipajan alkamista.