Pandemiaohjausryhmältä uusia suosituksia epidemiatilanteen hallintaan - Akaan kaupunki

Pandemiaohjausryhmältä uusia suosituksia epidemiatilanteen hallintaan

Sekä erikoissairaanhoito että perusterveydenhuolto ovat Pirkanmaalla kuormittuneet koronapotilaiden hoidosta. Taysissa on tällä hetkellä hoidossa 23 koronapotilasta, joista teho-osastolla on kuusi potilasta. Viime viikolla todettiin 1427 koronatartuntaa. Rokotteet suojaavat edelleen hyvin vakavalta tautimuodoilta.

Myös Akaassa tartuntojen määrä on lisääntynyt. Esimerkiksi Viialan yhtenäiskoululla on todettu uusia koronatartuntoja viime päivinä.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä suosittelee, että

  • massatapahtumia ja ruuhkatilanteita kannattaa välttää, jos ei ole ottanut rokotuksia tai kuuluu ikänsä tai sairautensa vuoksi riskiryhmään ja toisesta rokotuksesta on yli viisi kuukautta aikaa
  • yksityistilaisuudet rajataan korkeintaan 20 ihmiselle
  • kaikissa kouluissa käytetään maskia neljännestä luokasta alkaen
  • sosiaali- ja terveyspalvelujen vierailijoiden määrässä huomioimaan epidemiatilanne ja terveysturvallisten toimien mahdollistaminen. Käytännössä tämä tarkoittaa lyhyempiä vierailuaikoja ja vierailijoiden määrää siten, että etäisyys muihin asukkaisiin tai asiakkaisiin pystytään toteuttamaan.

Tilojen käyttöön ohjeita

Maanantaina 13.12. tuli voimaan aluehallintoviraston tartuntalain pykälään 58 d perustuva päätös tilojen käytöstä ajalla 13.12.-31.12.2021. Tilojen käytöstä vastaavien toimijoiden on järjestettävä toiminta siten, että ihmisten tartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Tapahtuman tai palvelun järjestäjä voi esimerkiksi rajoittaa asiakasmäärää, porrastaa kävijöiden osallistumista ja/tai tehdä tilaan ja asiakaspaikkojen sijoitteluun liittyviä järjestelyjä. Päätös koskee muun muassa yleisötilaisuuksia, uimahalleja ja muita sisäliikuntapaikkoja sekä museoita ja muita kulttuuritiloja. Avin rajoituksesta voi vapautua käyttämällä koronapassia.

Kaupungin kuntosaleille ja saunoihin 10 henkilöä kerrallaan

Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmä on käsitellyt linjauksia ja päättänyt, että kaupungin kuntosaleilla ja saunoissa saa tästä eteenpäin olla enintään 10 henkilöä kerrallaan. Akaan kouluissa otettiin jo viime viikolla käyttöön maskisuositus myös neljännen ja viidennen luokan oppilaille.

Valmiusjohtoryhmä edellyttää, että kaupungin tiloissa tapahtuvassa toiminnassa kaikki käyttäjät noudattavat avin ohjeita, joilla tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. On tärkeää, että esimerkiksi yhdistykset ja seurat jakavat tietoa omalle jäsenistölleen.

Kaupungin järjestämässä omassa toiminnassa ja tapahtumissa ei toistaiseksi ole käytössä koronapassia.

Pirkanmaan koronavirustilanne ja suositukset sairaanhoitopiirin sivuilla

Tilojen käyttöä koskeva tiedote avin sivuilla

Lisätietoja:

kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335
ma. perusturvajohtaja Elina Anttila, puh. 040 335 4270
vs. sivistysjohtaja Virve Jämsén, puh. 040 335 3377