Riuttamäen uusi laavu valmistui paikallisena käsityönä - Akaan kaupunki

Riuttamäen uusi laavu valmistui paikallisena käsityönä

Akaan kaupunki on päällystänyt Kylmäkosken Riuttamäen kuntoradan. Kuntorata sijaitsee Kylmäkosken taajamassa ja sen pituus on lähes kaksi kilometriä.

Päällystystöiden yhteydessä sen kuljettavuutta parannettiin maastomuokkauksilla ja alue sai myös laavun. Uusi laavu on paikallisen hirsiveistäjä Mauri Maijalan käsialaa.

Laavu sijaitsee maansiirtotöissä syntyneen lammen rannalla ja siellä on mahdollisuus makkaranpaistoon. Kuntoradan varrelle asennettiin myös uusia kuntoilulaitteita.

– Korona-aika on tuonut esiin ihmisten tarpeen palata luonnon äärelle. Rajoitusten vuoksi ihmiset ovat alkaneet kiinnostua lähialueiden luontokohteiden tutkimisesta ja yhdessäolosta. Riuttamäen laavun kunnostaminen on yksi askel kaupungin strategisiin tavoitteisiin panostaa ulkoilualueisiimme, kertoo kunnossapidon esimies Harri Pouru.

Kuntoreitit ja luontopolut kutsuvat virkistäytymään

Akaasta löytyy neljä valaistua kuntorataa. Riuttamäen lisäksi Toijalan taajamasta Nahkialan kuntorata ja Kuusikankaan kuntorata ja Viialan taajamasta Lapinkulman kuntorata.

Luontopolkuja on kaksi: Arajärven 8 kilometrin ulkoilureitti ja Terisjärven 8,6 kilometrin monipuolinen ulkoilureitti, jonka varrelta löytyy lintutorni, kuntoportaat ja luonnosta kertovat opastaulut.

– Akaan kaunis luonto on yksi ehdottomista vetovoimatekijöistämme niin nykyisille kuin uusille asukkaillemme. Luonnon mahdollisuudet ovat nousseet arvoonsa myös matkailijoiden keskuudessa, Pouru iloitsee.

laavun edessä lapsi
Riuttamäen uudesta laavusta toivotaan olevan iloa kaikenikäisille luonnossaliikkujille.

Tutustu Akaan kuntoratoihin

Tutustu Akaan laavuihin

Lisätiedot:

kunnossapidon esimies Harri Pouru, harri.pouru@akaa.fi