Tays vähentää kiireetöntä hoitoa vakavan koronatilanteen vuoksi - Akaan kaupunki

Tays vähentää kiireetöntä hoitoa vakavan koronatilanteen vuoksi

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä tiedotti eilen, että rokottamattomien koronatartunnat ovat Pirkanmaalla edelleen nousussa. Tiistaina Taysissa hoidossa oli 23 koronapotilasta, joista kuusi tehohoidossa. Päivittäin sairaalaan tulee 4-5 uutta koronapotilasta. Kuormitus on alkanut näkyä sekä vuodeosastoilla että tehohoidossa. Tilanteen vuoksi Tays joutuu vähentämään kiireetöntä hoitoa.

Pandemiaohjausryhmä esittää aluehallintovirastolle, että Pirkanmaalla otetaan käyttöön tartuntatautilain pykälä 58d, jolloin tapahtumissa ja asiakastiloissa tulee noudattaa turvaväliä. Voimaan tullessaan asiakastiloihin, kuten museoihin, kuntosaleille tai uimahalleihin sekä tapahtumiin ja esityksiin voitaisiin ottaa noin kaksi kolmasosaa normaalista asiakasmäärästä. Koronapassia käyttämällä voi vapautua myös tästä rajoituksesta.

Pandemiaohjausryhmä suosittelee niin ikään, että koulujen joulujuhlat pidetään luokissa. Maskit voidaan ottaa kuntakohtaisesti käyttöön koulutyössä myös 4.-5.-luokkalaisille, jos kunnan tartuntatilanne sitä edellyttää. Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä korostaa, että kaikissa yleisötapahtumissa on syytä käyttää maskeja.

Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmä on käsitellyt linjauksia ja suosittelee noudattamaan niitä. Akaan kouluissa suositellaan maskinkäyttöä myös 4. ja 5. luokkien oppilaille.

Valmiusjohtoryhmä seuraa tilannetta aktiivisesti.

Lisätietoja:

kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335
ma. perusturvajohtaja Elina Anttila, puh. 040 335 4270
vs. sivistysjohtaja Virve Jämsén, puh. 040 335 3377