Tekojäällä huomioidaan luistelijat ja mailapelaajat - Akaan kaupunki

Tekojäällä huomioidaan luistelijat ja mailapelaajat

Akaan Toijalan tekojääradalla on heti jäädytyksen valmistuttua riittänyt vilskettä.

– Hienoa, että asukkaat ovat aktiivisesti ottaneet tekojään käyttöön, sanoo kunnossapidon esimies Harri Pouru.

Jotta kaikki voisivat harrastaa talvista urheilulajia turvallisesti, on Akaan kaupunki saatujen palautteiden perusteella päättänyt ottaa tekojääradalla kokeiluun mailalliset ja mailattomat vuorot.

Mailallisia vuoroja kokeillaan 7.12. alkaen tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin. Klo 15.30-18 on alakouluikäisten vuoro ja klo  18-21 on aikuisten vuoro.

Vuorot on toiminnallisesti ja ajallisesti suunniteltu huomioiden eri ikäiset harrastajat. Niiden lisäämistä harkitaan käyttökokemusten mukaan.

Tarvittaessa tekojäätä hoidetaan myös iltaisin klo 16-17. Huollon ajaksi jäältä tulee turvallisuussyistä siirtyä kentän ulkopuolelle.

Turvallisuus edellä

Kaupungille on tullut toivetta kaukalon rakentamisesta tekojään päälle.

– Tuolloin jäätä joutuisi kasvattamaan molemmin puolin kaukaloa, jonka jälkeen tekojää ei enää toimisi normaalisti, kertoo kunnossapidon esimies Harri Pouru.

Pelivälineenä tekojääradalla tulee ehdottomasti käyttää kiekon sijaan palloa.

– Turvallisuus on meille tärkein arvo ja kannustamme kaikenikäisiä luistelijoita myös kypärän käyttöön, muistuttaa Pouru.

poika luistelee auringonpaisteessa

Savolan kenttä ja kaukalo sekä Viialan yhtenäiskoulun kaukalo pelikunnossa

Jääkaukaloista Savolan kenttä ja Viialan yhtenäiskoulun kenttä on avattu viikonloppuna.

– Alkujäädytystä nopeuttavaa lunta, joka tampataan jään pohjaksi, ei vielä ollut riittävästi. Jään teko aloitettiin kuitenkin harrastamisen mahdollistamiseksi vähäisellä vesimäärällä joko murskeen tai asfaltin päälle, joka jäädytystyötä hidastaa, Harri Pouru kertoo.

Muiden jäiden avaamisesta ilmoitetaan MSki-palvelussa: mski.fi/akaa

Tekojään jäädytystä, Savolan kentän aurausta ja Viialan yhtenäiskoulun kaukalon aurausta hoidetaan normaalisti viikonloppuisin. Lisäksi ulkopuolinen urakoitsija käy auraamassa Kylmäkosken kaukalon isomman lumisateen tullen. Muille avojäille toimitetaan lumikolia.

Kaukaloita Akaasta löytyy Savolan kentältä ja Kylmäkosken urheilukentältä, Sontulan koululta (pieni kaukalo), sekä Viialan yhtenäiskoululta.

Avojäät tekojään lisäksi ovat Savolassa, Kylmäkosken  urheilukentällä ja koululla, Rasin, Arvo Ylpön, Pappilan ja Nahkialan koululla.

Lue lisää Akaan luistelumahdollisuuksista ulkoliikuntapaikkojen sivuilla

Lisätiedot:

kunnossapidon esimies Harri Pouru, harri.pouru@akaa.fi