Tiukennuksia aikuisten liikuntaharrastusten järjestämiseen - Akaan kaupunki

Tiukennuksia aikuisten liikuntaharrastusten järjestämiseen

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä eli ”koronanyrkki” antoi 24.11. uusia suosituksia koskien liikuntaharrastusten järjestämistä. Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmä on käsitellyt asiaa 26.11. ja päivittänyt Akaan kaupungin tilojen käyttöön liittyvää ohjeistusta.

Aikuisten joukkue- ja kontaktilajit tauolle kaupungin tiloissa

Akaan kaupungin omissa tiloissa ei saa järjestää lainkaan aikuisten joukkue- ja kontaktilajitoimintaa 26.11. – 15.12.2020. Rajoitus ei koske maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoimintaa eikä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

Vapautuneita salivuoroja voi hyödyntää lasten ja nuorten harrastuksissa, ja niitä voi tiedustella monitoimihallilta, Riitta Lehtoselta tai Jouko Pekkariselta.

Kaupungin ylläpitämät kuntosalit ovat toistaiseksi avoinna, mutta käyttäjien on noudatettava annettuja koronaturvallisuusohjeita.

Koronanyrkin antamat suositukset aikuisten liikunnalle

Pirkanmaan ”koronanyrkin” 26.11. antaman linjauksen mukaan yli 20-vuotiaiden liikuntaharrastuksissa joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta suositellaan keskeytettäväksi sisätiloissa 26.11.-15.12. Keskeytys ei koske maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoimintaa eikä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua. Suositus ei myöskään koske aikuisten harrastustoimintaa, jossa kahden metrin turvavälit säilyvät.

Olympiakomitean määrittämiä joukkue- ja kontaktilajeja ovat:

  • Judo, karate, nyrkkeily, paini ja taekwondo
  • Futsal, jalkapallo, jääkiekko, koripallo, käsipallo, lentopallo, salibandy, ringette, kaukalopallo, uppopallo ja vesipallo

Lasten ja nuorten harrastustoiminta saa jatkua

Lasten ja nuorten harrastukset saavat jatkua normaalisti, kunhan turvallisuusohjeistuksia noudatetaan.

Akaan valmiusjohtoryhmä korostaa, että myös lasten ja nuorten harrastuksissa on huomioitava muun muassa turvavälit, sisääntulojen porrastaminen ja pukuhuoneiden käytön ohjeistus. Saattajat eivät tule harrastustiloihin ja mahdollisuuksien mukaan ollaan ulkona. Lisäksi tiloissa oleville aikuisille suositellaan maskien käyttöä.

Akaalaisia seuroja kehotetaan ottamaan vallitseva koronatilanne vakavasti ja noudattamaan annettuja suosituksia toiminnassaan. Jos suosituksia ei noudateta, kaupungin liikuntatilat suljetaan kokonaan.

Lisätietoja:

Sivistysjohtaja Tero Kuusisto, puh. 040 335 3377, tero.kuusisto@akaa.fi

Nuorisosihteeri Jouko Pekkarinen, puh. 040 335 4625, jouko.pekkarinen@akaa.fi