Toijalan satamaan laajennettu pysäköintialue ja levennykset linja-autoille, kesäkuun aikana asennetaan sinileväpuomi - Akaan kaupunki

Toijalan satamaan laajennettu pysäköintialue ja levennykset linja-autoille, kesäkuun aikana asennetaan sinileväpuomi

Toijalan satamaan on luvassa uudistuksia myös tänä kesänä. Suuren kysynnän vuoksi alueelle on valmistunut laajennettu pysäköintialue. Pysäköintialue sijaitsee Satamatien päätepisteessä Toijalan Moottorivenekerhon läheisyydessä. Alueelta on lyhyt kävelymatka uimarannalle. Satamatielle on Toijalan Näyttämön kohdalle rakennettu myös levennys, johon voi jättää linja-auton esimerkiksi kesäteatteriretken ajaksi. Tarkoituksena on, että linja-autoliikennettä ei enää ohjata uimarannan puoleiselle alueelle. Alueen sisäisiin opasteisiin on kaikkiaan tulossa parannusta uusien kohdeviitoitusten myötä.

Kesäkuun aikana sataman uimaranta ympäröidään sinileväpuomilla. Tarkoituksena on vastata Suomen järvissä havaittavaan sinileväongelmaan, jotta uiminen voisi jatkua läpi koko kesän. Mikäli sinileväpuomin käytöstä saadaan hyvät kokemukset, laajennetaan käyttöä muille Akaan uimarannoille tulevina vuosina.

Sataman alueen yleissuunnitelma on päivittymässä syksyllä. Lisäksi sataman kaavan päivittämisestä on käyty keskusteluja. Ensi vuodelle on ravintolan ja tankkauspisteen lisäksi suunnitelmissa muun muassa muokata kulkuväyliä, laajentaa nurmialuetta ja kehittää lasten leikkipaikkamahdollisuuksia.

– Tavoitteenamme on kehittää sataman alueesta mahdollisimman viihtyisä ja monipuolinen alue akaalaisille ja myös matkailijoille, sanoo elinkeinopäällikkö Jari Jokinen.

Lisätietoja: elinkeinopäällikkö Jari Jokinen, puh. 040 335 6098, jari.jokinen@akaa.fi