Toimintakeskus Resiina muutti Mäntymäkeen - Akaan kaupunki

Toimintakeskus Resiina muutti Mäntymäkeen

Kehitysvammaisten toimintakeskus Resiina on toiminut uusissa tiloissa Viialan Mäntymäessä syyskuun alusta lähtien. Henkilökunta on tyytyväinen muutokseen.

–  Muutto sujui yllättävän kivuttomasti. Sen yhteydessä saimme karsittua tavaramäärää ja olemme sisustaneet paikkoja omannäköiseksi. Meillä oli selkeä visio, miten tiloihin asetumme. Asiakkaat ovat maalanneet seiniä ja tehneet niille omia taidekuviaan, ohjaaja Niina Oksa kertoo.

Uusissa tiloissa on yhteistä tilaa aiempaa vähemmän, mutta toisaalta runsaasti pienryhmätiloja. Rakennuksesta löytyy myös kuntosali, jossa fysioterapeutti pitää yksityistunteja. Ryhmäharjoitteluakin on viritteillä. Tunnelmallinen talviparveke odottaa viimeisiä sisustuselementtejä.

Sijainti Viialan taajamassa lähellä keskustaa kerää henkilökunnalta kiitosta.

– Kylmäkoskella oli ihana maalaismaisema, mutta retkien tekeminen oli vaikeaa. Tänne on asiakkailla lyhyempi matka ja palvelut ovat lähellä. Pääsemme helpommin vaikkapa kirjastoon, kahvilaan ja kauppaan, ohjaaja Hanna Hulkko kiittää.

– Lisäksi nettiyhteydet toimivat täällä paremmin, huikkaa Niina Oksa.

resiinan asiakkaat ja henkilökunta katsovat kameraan, seinälle maalattu taidekuva

Vapaat kädet

Resiinassa työskentelee seitsemän ohjaajaa, joilla on vapaat kädet toiminnan suunnittelussa. Ohjaajat ovat yhtä mieltä siitä, että ryhmän yhteistyö sujuu mutkattomasti.

–  Meillä on hyvin samanlaiset ajatukset tämän työn tekemisestä, mikä on todella hienoa, Hanna Hulkko sanoo.

–  Ihmiset ja asiakkaat ovat tässä työssä parasta. Yhteisöllisyys on aidosti läsnä, sanoo ohjaaja Anne Tikka.

Kehitysvammapalveluiden palveluesimies Marja-Leena Korpela kertoo arvostavansa henkilökuntansa sitoutumista ja ammattitaitoa. Vaikutukset näkyvät asiakastyössä.

–  Meillä on pysyvä ja osaava henkilökunta. On suuri vahvuus, että henkilökunta ei vaihdu usein. Kun ohjaajat tuntevat asiakkaat, heidän kanssaan on helppo toimia ja se antaa asiakkaille turvaa. Moni ei välttämättä ymmärrä, kuinka hyvin asiat meillä Resiinassa ovat, Korpela sanoo.

Toimintakeskus Resiina

  • Muutti Viialaan entisen Mäntymäen vanhainkodin tiloihin
  • Asiakkaita noin 60
  • Päivittäin noin 40 kävijää
  • Ryhmätoimintaa ja työtoimintaa
  • Työpajassa tehdään alihankintana pieniä töitä paikallisille yrityksille