Uudistuva Akaan Toijalan Satama avautuu kesäksi 2021 - Akaan kaupunki

Uudistuva Akaan Toijalan Satama avautuu kesäksi 2021

Kesäkausi 2021 tuo Akaaseen uusia matkailupalveluita, kun uudistuva Toijalan Satama avautuu kävijöille. Akaan kaupunki ja paikalliset yritykset ovat lyöneet hynttyyt yhteen, ja tuloksena sekä matkailijat että paikalliset kävijät pääsevät nauttimaan laajentuvasta tarjonnasta, oikeista Akaa-elämyksistä.

Yhtenä vetonauloista Satamassa aloittaa elämyspuisto GoPark lukuisine aktiviteetteineen. Läheisessä Kekkä-saaressa pääsee nauttimaan luontoelämyksistä Pirkanmaan ensimmäisessä virallisessa Tentsile Experience Campissa. Tentsile tarkoittaa uudenlaista luontokokemusta, jossa nukutaan puihin ripustetussa telttamajoituksessa.

– Tentsile Experience Camp on uudenlainen matkailukonsepti niille, jotka haluavat nauttia luontoelämyksistä pienellä hiilijalanjäljellä. Elämyspuisto GoPark tarjoaa monipuolisia liikunta- ja lähiluontoelämyksiä kasvaneeseen kysyntään, kertoo GoPark-yrittäjä Mikko Lammasaitta.

Uimarannan tuntumaan on nousemassa myös Goparkin vesipuisto, joka tarjoaa riemua ja loisketta koko perheelle. Puistossa seikkaillaan jättikokoisista ilmapatjoista tehdyllä radalla nousuineen, laskuineen ja hyppyreineen. Puiston avaamisaikataulu tarkentuu kevään aikana. Rakenteet ovat matkalla Suomeen Suezin kanavaan juuttuneella aluksella, mikä valitettavasti viivästyttää puistokauden käynnistämistä.

Tentsilen lisäksi Sataman vieraiden saataville tulee monipuolisesti suplautoja, kanootteja, kajakkeja ja fatbikeja, joiden avulla alueen upeaan luontoon voi tutustua. Liikunnan ystäville on luvassa muutakin, kun tämän hetken trendilaji padel rantautuu Akaaseen Vanajaveden upeisiin maisemiin.

Kunnostaan voi huolehtia lisäksi Sataman Kontti Gymin uudella ulkosalilla, jossa pääsee treenaamaan omatoimisesti tai yhdessä ryhmän kanssa.

Kuutar risteilemään Vanajan vesillä

Akaassa tapahtuu uutta myös vesimatkailun saralla, kun Kuutar aloittaa risteilyliikennöinnin Akaan ja Valkeakosken välillä. Risteilyyn voi yhdistää Sataman aktiviteetteja tai kulttuurielämyksiä Toijalan Näyttämön kesäteatterissa. Ensi kesän näytelmänä nähdään viihdyttävä Puutteenkulman iloiset rouvat, joka saa ensi-iltansa 19. kesäkuuta.

Sataman vieraiden ei myöskään tarvitse tuntea nälkää, sillä ovensa avaava Kelly’s Harbour Café valmistaa ja tarjoilee parhaat herkut lähialueen raaka-aineista.

Toijalan Sataman uusi elämä käynnistyi loppuvuodesta 2020, jolloin siellä aloitti toimintansa BestParkin matkaparkki karavaanareille. BestParkin viereen avattava kioski, sekä minigolf ja biljardifutisradat täydentävät osaltaan Sataman alueen palveluita.

Akaa vastaa kotimaan matkailun kasvavaan kysyntään

Kotimaan matkailulle povataan reipasta kysyntää tulevaksi kesäksi. Akaan va. kaupunkikehitysjohtaja Jari Jokinen iloitsee, että Akaa pääsee nyt osaltaan vastaamaan matkailijoiden tarpeisiin uusilla palveluillaan.

–  Toijalan sataman kehittämisestä on puhuttu pitkään, mutta nyt ollaan tekojen äärellä. Kaupunki suhtautuu erittäin myönteisesti yrittäjävetoisesti lähteneeseen Satamaan ja meidän osanamme on rakentaa alueesta virkistävä kokonaisuus. Alueen potentiaali on ollut nähtävissä jo vuosia, mutta nyt sitä päästään tosissaan todentamaan, Jari Jokinen sanoo.

Toijalan Satama sijaitsee pääväylien varrella, vain kahden minuutin matkan päässä Helsinki-Tampere-moottoritieltä.

Lisätietoja:

va. kaupunkikehitysjohtaja Jari Jokinen, Akaan kaupunki, puh. 040 335 6098
yrittäjä Mikko Lammasaitta, Elämyspuisto GoPark, puh. 0500 881 999

www.toijalansatama.fi

nainen ja lapsi leikkivät vedessä