Viialan uusi yhtenäiskoulu nousi harjakorkeuteen - Akaan kaupunki

Viialan uusi yhtenäiskoulu nousi harjakorkeuteen

Akaassa juhlittiin torstaina 22. syyskuuta Viialan uuden yhtenäiskoulun harjannostajaisia. Rennossa ja juhlavassa tilaisuudessa iloittiin rakentamisen etenemisestä suunnitelmien mukaisesti aikataulussa.

Juhlan käynnisti koulun 3. ja 6. luokkien oppilaiden musiikkiesitykset Ystävyyden talo ja Rakennustyömaalla. Yleisölle puheen pitivät Akaan valtuuston puheenjohtaja Saila Kallioinen, rakentaja NCC Suomi Oy:n yksikönjohtaja Petri Moksén sekä Viialan yhtenäiskoulun apulaisrehtori Kimmo Metsberg. Myös vastaava työnjohtaja Arttu Liukkonen toi työmaan tervehdyksen.

Apulaisrehtori Kimmo Metsberg kiitti vuolaasti yhteistyökumppaneita NCC Suomi Oy:ta, arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy:ta, Sitowise Oy:ta, Swecoa ja Akaan kaupungin teknistä toimea hyvin sujuneesta projektista.

”Tämä näyttää juuri meidän koululta. Meitä on kuultu isoissa ja pienissä asioissa. Vaikka joskus toiveemme ovat olleet ristiriitaisia, silti meitä on kuultu. Opettajat ja oppilaat odottavat uutta koulua kuin kuuta nousevaa”, Metsberg sanoi.

mies ja nainen seisovat sillalla ja hymyilevät, taustalla rakenteilla oleva koulu
Viialan yhtenäiskoulun rehtori Saija Montonen ja apulaisrehtori Kimmo Metsberg olivat yhtä hymyä harjannostajaispäivänä.

Käyttöön syksyllä 2023

Rakentaminen alkoi elokuussa 2021 ja koulutyö uusissa moderneissa tiloissa pääsee alkamaan elokuussa 2023. Viialan yhtenäiskoulu on 750 oppilaan koulu, mikä tekee siitä suurimman koulun Akaassa. Koulu on tarkoitettu esioppilaille, luokkien 1-9 oppilaille sekä eritysoppilaille.

Akaa on sitoutunut hiilineutraaliuden tavoittelemiseen vuoteen 2030 mennessä, minkä vuoksi uusi koulurakennus toteutetaan Joutsenmerkki-kohteena. Se tarkoittaa, että koulu on ympäristöystävällinen sen koko elinkaaren ajan.

Tilat on haluttu tehdä palvelemaan käyttöä mahdollisimman hyvin. Suunnittelussa on ollut alusta alkaen aktiivisesti mukana koulun ja käyttäjien edustajia. Tilat ovat uuden opetussuunnitelman mukaisesti monikäyttöiset, tehokkaat ja muuntojoustavat.

työmaa-asuihin pukeutuneet lapset laulavat lavalla
Viialan yhtenäiskoulun 3.- ja 6. luokkien oppilaiden esitykset nostattivat juhlamielen kattoon.

Viialan uusi yhtenäiskoulu

  • Urakkahinta 18 850 000 euroa
  • Kokonaispinta-ala 8782 m2
  • Kolme kerrosta, ullakkotilassa ilmanvaihtokonehuone
  • Elementtirakenteinen, julkisivumateriaalina pääosin tiili
  • Toteutetaan Joutsenmerkki-kohteena
  • Otetaan käyttöön elokuussa 2023

Katso harjannostajaisten kuvagalleria

Lisätietoja:

Rakennuttamispäällikkö Kimmo Seppälä, Akaan kaupunki, puh. 040 335 3685