Vuoden Kuhnuriksi Kari Uolamo, Vuoden Kuningattareksi Ukraina-vapaaehtoiset - Akaan kaupunki

Vuoden Kuhnuriksi Kari Uolamo, Vuoden Kuningattareksi Ukraina-vapaaehtoiset

Vuoden 2022 Kuhnuriksi on valittu Kari Uolamo. Uolamo on kantavia voimia urheiluseura Toijalan Vauhdissa, jossa hän on johtanut yleisurheilujaoston toimintaa 20 vuotta. Toijalan Vauhdin riveissä hän on ollut jo viiden vuosikymmenen ajan. Uolamo on arvostettu ja pidetty henkilö sekä rauhallinen ja järjestelmällinen organisaattori. Hän on ohjannut lukuisia akaalaisia nuoria liikunnan pariin kannustavasti ja aina ilolla. Uolamon perhe on aktiivisesti mukana paikallisessa yleisurheilutoiminnassa.

Vuoden Kuningattarena palkittiin Akaan Ukraina-vapaaehtoiset. Joukko akaalaisia vapaaehtoisia tarttui toimeen, kun Ukrainassa syttyi sota ja maasta saapui pakolaisia Akaaseen. Vapaaehtoisten verkosto on tarjonnut pyyteettömästi ja ripeästi apuaan Ukrainasta saapuneille: he ovat hoitaneet asuntojen kalustamisen, pyörittäneet Tavaratoria ja auttaneet perheitä arkeen asettumisessa. Tämä verkosto on puhaltanut yhteen hiileen ja osoittanut korvaamattoman voimansa tilanteessa, jossa inhimillinen hätä on ollut suuri. Tunnustusta vastaanottamassa olivat Miia Kaihlavirta-Häikiö, Ulla Ohtola ja Saija Roininen. Kaihlavirta-Häikiö on vapaaehtoisten verkoston perustaja, Ohtola on tehnyt vapaaehtoistyötä monipuolisesti ja Roininen on ollut työnsä puolesta ohjaamassa Ukrainasta saapuneita Akaaseen sekä vapaaehtoisena kalustamassa asuntoja.

Tunnustukset jaettiin lauantaina 20.8.2022 Akaan Hunajatorilla, joka järjestettiin osana Hunajahulinoita nyt yhdeksättä kertaa. Tunnustuksen saajiksi saatiin ehdotuksia kuntalaisilta. Valinnan suoritti raati, johon kuuluu Akaan kaupungin sekä kansalaistoiminnan edustajia.

Lisätietoja:

viestintäasiantuntija Sini Kantola, puh. 040 335 3205, sini.kantola@akaa.fi

naisia, lapsia ja mies hymyilemässä kameralle kädessään kukkia
Ukraina-vapaaehtoisista tunnustuksen vastaanottivat Miia Kaihlavirta-Häikiö (vas.), Saija Roininen ja Ulla Ohtola. Kari Uolamo (oik.) valittiin Vuoden Kuhnuriksi. Edessä Ukrainasta Suomeen saapuneet Tymofii ja Polina Muravytska.