Vuoden Kuningattareksi Satu Kettunen, Kuhnuriksi Pasi Kylmälä - Akaan kaupunki

Vuoden Kuningattareksi Satu Kettunen, Kuhnuriksi Pasi Kylmälä

Suomen Hunajapääkaupunki Akaassa on valittu Vuoden 2021 Kuhnuri ja Kuningatar.

Vuoden Kuningattareksi valittiin Satu Kettunen. Hän toimii paikallisen K-Supermarket Akaan kauppiaana ja on tuonut akaalaisuutta ylpeästi esiin oman yritystoimintansa kautta. Kettunen on ottanut omakseen kaupungissa käynnissä olevan ainutlaatuisen mehiläistarhauksen, ideoinut uusia Akaa-aiheisia tuotteita lähiruokaa unohtamatta ja kasvattanut paikkakunnan tunnettuutta maakunnallisesti. Hän on innovatiivinen persoona, jonka innostus ja kotiseuturakkaus ovat tarttuvia.

Vuoden Kuhnurin arvonimen sai Pasi Kylmälä. Akaalainen monitoimimies ja yrittäjä on uudistuneen Toijalan Sataman kantavia taustavoimia. Hän on vaikuttanut aktiivisesti paikallisessa yhdistystoiminnassa ja puhaltanut höyryä useisiin projekteihin ideoillaan ja innostuksellaan. Yhteistyökumppanina hän on helposti lähestyttävä, neuvottelutaitoinen ja huumorintajuinen.

Kuningatar ja Kuhnuri julkistettiin Hunajatorilla Akaassa lauantaina 21. elokuuta. Ehdotuksia tunnustusten saajiksi pyydettiin kuntalaisilta. Valinnan teki Akaan kaupungin ja kansalaistoiminnan edustajista koostuva raati.

Valintakriteerit olivat seuraavat: Kuhnuri on paikallinen persoona, joka luo taustatyöllään yhteishenkeä Akaassa. Kuningatar on puolestaan koko kaupungissa näkyvästi paikallistoimintaan osallistuva tekijä.

Akaan Hunajahulinat ja siihen kuuluva Hunajatori järjestetään tänä vuonna jo 9. kertaa. Akaa on julistautunut Suomen Hunajapääkaupungiksi, sillä siellä on jo vuosien ajan harjoitettu suunnitelmallista kaupunkimehiläistarhausta. Akaan alueella on noin 40 mehiläistarhaa ja noin 20 miljoonaa mehiläistä.

Lisätietoja:

Akaan kaupungin viestintä- ja markkinointisihteeri Sini Kantola, puh. 040 335 3205, sini.kantola@akaa.fi