Yksityistilaisuuksien ylin osallistujamäärä nousee 50 henkilöön - Akaan kaupunki

Yksityistilaisuuksien ylin osallistujamäärä nousee 50 henkilöön

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä tiedotti tänään, että Pirkanmaan koronatilanne on viime viikosta kehittynyt edelleen parempaan suuntaan. Ilmaantuvuus oli viime viikon päättyessä 34 tartuntaa 100 000 asukasta kohden.

Ohjausryhmän linjauksen mukaan yksityisissä tilaisuuksissa voi tästedes kokoontua kerrallaan 50 henkilöä turvallisuusohjeita noudattamalla. Yleisötilaisuuksiin on tulossa aluehallintovirastolta väljempi kokoontumisrajoitus sisä- ja ulkotiloihin.

Pandemiaohjausryhmä linjasi myös, että aikuisten ryhmäharrastustoiminta on mahdollista käynnistää ulkona korkeintaan 50 henkilön ryhmissä turvaohjeita noudattaen. Aikuisten ryhmäharrastuksia sisätiloissa ei edelleenkään suositella.

Lasten ja nuorten liikuntaharrastuksissa voidaan käynnistää sarja- ja kilpailutoiminta ulkona. Sisätiloissa lapset ja nuoret voivat harrastaa korkeintaan 20 henkilön ryhmissä, kunhan noudatetaan THL:n ja OKM:n turvallisuusohjetta.

Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmä on käsitellyt linjauksia ja suosittelee niiden noudattamista. Valmiusjohtoryhmä seuraa tilannetta aktiivisesti.

Lisätietoja:

kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335
sivistysjohtaja Virve Jämsén, puh. 040 335 3377
ma. perusturvajohtaja Elina Anttila, puh. 040 335 4270