Akaa kiinnostunut asuntomessuista – kaupunki ja Suomen Asuntomessut käynnistävät esiselvityksen - Akaan kaupunki

Akaa kiinnostunut asuntomessuista – kaupunki ja Suomen Asuntomessut käynnistävät esiselvityksen

Akaan kaupunki ja Suomen Asuntomessut käynnistävät esiselvityksen asuntomessujen järjestämisestä Akaassa. Kaupunki ja Suomen Asuntomessut ovat tänä syksynä käyneet neuvotteluja ja Akaan valtuusto päätti 14.12. pidetyssä kokouksessaan, että messujen järjestämistä kartoitetaan esiselvityksellä.

Nyt käynnistettävällä esiselvityksellä halutaan selvittää muun muassa messujen taloudelliset vaikutukset ja molempien osapuolten tavoitteet sekä edellytykset messujen suhteen.

– Akaasta löytyy erinomaisia alueita mahdollisten messujen järjestämiseen, koska tarjolla on tiivistä kaupunkimaista keskustaa esimerkiksi erikoiskohteita varten sekä viihtyisiä väljempiä alueita keskustojen ja mahdollisesti myös vesistöjen läheisyydessä. Sijaintimme 3- ja 9-teiden kupeessa pääradan varrella on erinomainen, kaupunkikehitysjohtaja Lasse Silván kertoo.

Tavoitteena on, että esiselvitys valmistuu vuoden 2023 aikana. Tämän jälkeen päätetään, lähteekö Akaa hakemaan asuntomessuja. Mahdollinen toteutusvuosi voisi olla jo 2029–2030.

Kaupunginjohtaja Antti Peltolan mukaan asuntomessut nostaisi entisestään kasvavan ja kehittyvän Akaan vetovoimaisuutta ja profiilia asumisen paikkakuntana.

– On hienoa, että pääsemme käynnistämään yhdessä esiselvityksen. Käynnistettävä selvitystyö on tehtävä huolella. Asuntomessut on hieno konsepti ja onnistuneesti toteutettaessa sillä voidaan kiristyvässä kilpailussa kiihdyttää kaupungin vetovoiman kasvattamista luonnollisesti monin eri tavoin, toteaa kaupunginjohtaja Antti Peltola.

Lisätietoja:

kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335

kaupunkikehitysjohtaja Lasse Silván, puh. 040 335 3207