Akaa nousi 30 kärkeen kuntien välisessä muuttoliikevertailussa - Akaan kaupunki

Akaa nousi 30 kärkeen kuntien välisessä muuttoliikevertailussa

Akaa on parantanut asemaansa kuntien välisessä muuttoliikevertailussa. Vuonna 2022 kuntien välinen nettomuutto oli Akaassa plussalla 53 asukkaan verran. Tällä päästään kuntien top 30 -listalla sijalle 27.

Kuntien välistä muuttovoittoa sai Suomessa kaikkiaan 78 kuntaa 309:sta.

”Tämä on erinomainen sijoitus ja olemme siihen toki todella tyytyväisiä”, iloitsee Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola.

”Akaa tarjoaa tunnetusti erinomaiset puitteet viihtyisään ja monipuoliseen asumiseen. Mahdollista on tiivis kaupunkimainen asuminen rautatieaseman välittömässä läheisyydessä sekä luonnon helmassa upeiden vesistöjen äärellä. Hintatasomme on edullinen ja Akaasta pääsee Tampereen ydinkeskustaan junalla reilussa vartissa”, Peltola sanoo.

Muuttoliikkeen rakenne on hyvä

Positiivisen kuntien välisen muuttoliikkeen lisäksi Akaan muuttoliikkeen rakenne on hyvä. Akaa saa muuttovoittoa muun muassa 25 –39-vuotiaista sekä 0 –9-vuotiaista. Myös tulorakenteen ja työllisten näkökulmasta muuttoliike on tasapainossa.

Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI on tuottanut useita alue- ja väestönkehitykseen sekä väestöennusteisiin liittyviä analyysejä, joissa on pureuduttu Akaan tilannekuvaan ja asemaan viime vuosina johtavan asiantuntijan Timo Aron johdolla.

”Akaa on päässyt koronakriisin aikana osaksi Tampereen laajeneva kasvukehää. Akaan etuna on se, että se saa sekä määrällistä muuttovoittoa että hyötyy muuttajien rakenteesta. Akaan muuttovoiton taustalla on sijaintiedun lisäksi monimuotoiset asumiseen ja elämiseen liittyvät vaihtoehdot eri ikäryhmille”, Timo Aro sanoo.

Tilastokeskuksen ennakkotiedon mukaan Akaan väkiluku oli vuoden 2022 lopussa 16 470, mikä tarkoittaa kuuden hengen lisäystä vuoteen 2021 verrattuna.

Lisätietoja:

kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335

johtava asiantuntija Timo Aro, puh. 045 657 7890