Akaa onnistui kasvattamaan matkailutuloaan - Akaan kaupunki

Akaa onnistui kasvattamaan matkailutuloaan

Akaa on onnistunut kasvattamaan matkailutuloaan haastavan pandemia-ajan jälkeen. Matkailutulo eli yritysten matkailijoilta saama liikevaihto nousi 10,80 miljoonaan euroon vuonna 2022.

Matkailun kokonaisvaikutukset Akaassa olivat viime vuonna noin 15,49 miljoonaa euroa. Tällä summalla Akaa sijoittui 10:ksi Pirkanmaan kuntavertailussa. Edellinen tutkimus tehtiin vuonna 2019 ja siihen verrattuna matkailutulo kasvoi noin 700 000 euroa eli 7 prosenttia.

Matkailun osuus kaikkien toimialojen liikevaihdosta Akaassa on noin kaksi prosenttia.

Matkailu lisää vetovoimaa ja pitovoimaa

Esimerkiksi Toijalan satama ja sen monipuoliset palvelut ovat lisänneet matkailijoiden määrää kaupungissa. Majoituskapasiteetin pienimuotoinen kasvu on tukenut matkailun kehittymistä.

”Matkailun tulovirtojen merkitys Akaalle on iso ja sijoitus Pirkanmaan tasolla oli mukava yllätys. Näköpiirissä on matkailun hyvä kehitys myös jatkossa, koska parantunut palvelutarjonta ja palveluiden jatkuva kehittäminen houkuttelevat matkailijoita. Majoituksen lisäkapasiteetille olisi meillä edelleen kova tarve”, sanoo kaupunginjohtaja Antti Peltola.

Rahallisten vaikutusten lisäksi matkailulla on suuri merkitys Akaan elinvoimaan ja houkuttelevuuteen. Monet matkailupalvelut rikastavat yhtä lailla asukkaiden arkea ja lisäävät pitovoimaa.

Tutkimuksessa olivat toimialoista mukana polttoaineen myynti, vähittäiskauppa, majoituspalvelut, ravitsemispalvelut, liikenne sekä virkistys- ja muut palvelut.

Laajassa matkailututkimuksessa laskettiin matkailun tulo- ja työllisyysvaikutukset vuodelta 2022. Tutkimuksen toteutti matkailututkimuksiin erikoistunut tutkimusyritys TAK Research.

Lisätietoja:

kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335, antti.peltola@akaa.fi

viestintäasiantuntija Sini Kantola, puh. 040 335 3205, sini.kantola@akaa.fi