Akaalle tunnustusta Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakuntakilpailussa - Akaan kaupunki

Akaalle tunnustusta Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakuntakilpailussa

Akaan kaupunki on palkittu Elinvoiman kirittäjänä Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta 2023 –kilpailussa.

Tunnustus annettiin siitä, että Akaa on viimeisen vuoden aikana pystynyt eniten parantamaan elinvoima-asemaansa.

Perusteluissa mainitaan, että Akaassa elinvoimaisuutta ja yrittäjämyönteisyyttä kehitetään vuodesta toiseen. Kaupunki keskustelee säännöllisesti yritysten kanssa ja panostaa yritysvaikutusten arviointiin ja varmistaa pienhankintoihin osallistumisen. Yritysten kanssa on tehty yhteistyötä vireästi ja jatkuvasti kehittäen. Raadin mielestä Akaan kaupunki on alkanut kukoistamaan.

”Olemme kehittäneet kaupunkia oikeaan suuntaan”

Tunnustus jaettiin tänään pidetyssä Pirkanmaan Elinvoima -seminaarissa. Vuodesta 2017 lähtien järjestetyssä kilpailussa arvioidaan kuntien yrittäjyysmyönteisyyttä sekä elinvoimatekijöitä.

–  Tämä on merkittävä tunnustus tehdystä työstä ja siitä että olemme yhdessä yrittäjien, sidosryhmien, päättäjien ja kaupungin henkilöstön kanssa kehittäneet kaupunkia oikeaan suuntaan. Olemme saaneet kehitettyä Akaan elinvoimaa ja se on nähty myös alueellisesti. Olemme tästä todella otettuja, palkinnon vastaanottanut Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola sanoo.

Joukko miehiä seisoo lavalla, yhdellä kädessään kukkakimppu ja yhdellä kunniakirja.
Tunnustuksen vastaanottivat Viialan yrittäjien puheenjohtaja Marko Peltola, Toijalan yrittäjien puheenjohtaja Jouni Parikka, elinvoimalautakunnan puheenjohtaja Harri Rantala, kaupunginjohtaja Antti Peltola, yrityskoordinaattori Jaakko Hautamäki ja elinkeinopäällikkö Jari Jokinen.

 

Vuotuisen kilpailun tavoitteena on ollut saada kunnat tarkastelemaan omaa toimintaansa yrittäjyysmyönteisyyden ja elinvoiman kautta. Palkitseminen perustuu kuntien viranhaltijoiden, luottamushenkilöiden ja paikallisten yrittäjäyhdistysten yhdessä käymään arviointikeskusteluun.

–  Lämmin kiitos yrittäjäjärjestöille ja kaupungin monipuoliselle yrityskentälle. Kiitokset kaupungin henkilökunnalle hyvästä asukas- ja yrittäjälähtöisestä yhteistyöstä ja poliittisille päättäjille resursseista, jotka ovat mahdollistaneet elinkeinopolitiikan onnistuneen käytännön toteuttamisen vaikeissakin toimintaympäristön muutoksissa. Lisäksi lämmin kiitos Pirkanmaan liitolle ja Pirkanmaan yrittäjille tuesta elinkeinopoliittisissa hankkeissa. Pirkanmaalla yhteistyö toimii hienosti, Antti Peltola kiittää.

Vuoden 2023 yrittäjyys- ja elinvoimakuntana palkittiin Kangasalan kaupunki.

Vuonna 2021 Akaa palkittiin samassa kilpailussa parhaiten elinvoima-asemaansa kasvattaneena kuntana. Vuoden kirittäjä valittiin nyt ensimmäistä kertaa.

Valintaraati koostuu Pirkanmaan Yrittäjien vaikuttajavaliokunnan jäsenistä, Pirkanmaan Yrittäjien toimiston sekä Pirkanmaan liiton edustajista.

Lisätietoja:

kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335, antti.peltola@akaa.fi

elinkeinopäällikkö Jari Jokinen, puh. 040 335 6098, jari.jokinen@akaa.fi