Akaan kaupungin ja Lidl Suomi Ky:n välistä kiinteistökaupan esisopimusta esitetään hyväksyttäväksi - Akaan kaupunki

Akaan kaupungin ja Lidl Suomi Ky:n välistä kiinteistökaupan esisopimusta esitetään hyväksyttäväksi

Akaan kaupunki on päässyt neuvottelusopimukseen Lidl Suomi Ky:n kanssa päivittäistavaraketjun myymälän sijoittumisesta Akaaseen.

Akaan kaupunkikehitysjohtaja esittää elinvoimalautakunnalle kiinteistökaupan esisopimuksen hyväksymistä liikerakennuksen kaavoittamiseksi Akaan Toijalaan. Elinvoimalautakunnan jälkeen asia menee kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi. Kaavoitettavaksi esitettävä alue sijoittuu pääsisääntuloväylän varrelle vastapäätä ABC-liikenneasemaa. Kaavaluonnoksessa osoitetaan 3000 kerrosneliömetriä rakennusoikeutta päivittäistavarakaupan rakennusta varten.

Alueen asemakaavoitus on nyt etenemässä kaavaehdotusvaiheeseen. Kaavaehdotusta käsitellään elinvoimalautakunnan kokouksessa 8.9.2021. Kaavan on tarkoitus edetä valtuuston hyväksymiskäsittelyyn loppuvuodesta.

– Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, Lidl on vihdoin tulossa Akaaseen. Tämä on hieno asia, sillä Lidl on ollut akaalaisten toivelistalla jo pitkään. Myymälä monipuolistaa hienosti Akaan kaupan palveluita ja tuo alueelle myös lisää työpaikkoja. Lidlin kiinnostus Akaata kohtaan on myös positiivinen signaali meidän vetovoimastamme, Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola kertoo.

– Olemme käyneet keskusteluja Lidlin kanssa jo pitkään. Viime vuoden syksyllä pääsimme neuvotteluissa ratkaisevasti eteenpäin. Tämä on hieno huipennus pitkäjänteiselle yhteistyölle. Kiitos Lidl Suomi Ky:lle jo tässä vaiheessa, sanoo Akaan kaupungin elinkeinopäällikkö Jari Jokinen.

Myymälään tulee myyntipinta-alaa noin 1400 m2 eli kyseessä on avara ja tilava Lidl. Arvioitu avaus on syksyllä 2023.

– Hienoa, että pääsemme vihdoin avaamaan myymälän akaalaisille, jotka ovat aktiivisesti toivoneet meitä paikkakunnalle jo usean vuoden ajan! Rakennamme tontille uusimman Lidl-ilmeen mukaisen, avaran myymälän, johon on helppo tulla. Myymälään tulee muista myymälöistämme tuttu laaja valikoima ja halvat hinnat. Avauduttuaan kauppa tulee työllistämään 20-25 kaupan ammattilaista, Lidlin kiinteistökehityspäällikkö Toni Lautala kertoo.

Lisätietoja antavat:

Akaan kaupunkikehitysjohtaja Lasse Silván, puh. 040 335 3207, lasse.silvan@akaa.fi

Lidl Suomi viestintä, puh. 09 23456 400, media@lidl.fi