Akaan kaupungin yrittäjäpalkinto 2023 Elämyspuisto GoParkille - Akaan kaupunki

Akaan kaupungin yrittäjäpalkinto 2023 Elämyspuisto GoParkille

Akaan kaupungin yrittäjäpalkinnon 2023 on saanut tänä vuonna elämyspuisto GoPark. Vuonna 2021 perustettu GoPark on merkittävä toimija koko Akaan matkailun näkökulmasta, erityisesti Toijalan Sataman palveluiden tuottajana sen rooli on keskeinen. Jatkuva toiminnan kehittäminen ja uuden innovointi kuuluvat perheyrityksen toimintatapoihin.

GoPark tarjoaa Toijalan Satamassa runsaasti ulkoaktiviteetteja ympäri vuoden. Vesipuisto, tentsile-majoitus, suppailu, melonta, pyöräily, ulkopakopelit, pomppupuisto ja muut aktiviteetit viihdyttävät paikallisia ja matkailijoita. Yrityksen työllistävä vaikutus varsinkin kesäaikaan on erittäin positiivinen.

Tunnustuksen saajan valitsi Akaan kaupunginhallitus, joka lisäksi halusi jakaa elinkeinojen kunniamaininnan Tolvilan kartano lammastilalle. Eettisen lampaankasvatuksen edelläkävijä Tolvilan kartano tunnetaan laajalti alallaan koko Suomessa.  Tolvilan kartano kasvattaa suomenlammasta ekologisten ja eettisten arvojen mukaisesti Akaan Viialassa. Liha- ja muita lammastuotteita on myynnissä luomutilan omassa myymälässä. Alkuperäisrotutila vaalii toiminnassaan luonnon monimuotoisuutta ja luonnonläheistä perinnemaisemaa, jonka edistäjinä lampaat toimivat laiduntamalla Vanajaveden rannoilla.

Vuoden urheilijaksi Petteri Tyynismaa, kulttuuripalkinto Viialan Pyryn Show Teamille

Akaan kaupungin hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunta valitsi Vuoden urheilijaksi lentopalloilija Petteri Tyynismaan. Tyynismaa aloitti Mestaruusliiga-uransa Akaa-Volleyssa viime kaudella ja esitti vahvoja otteita läpi kauden nousten oman pelipaikkansa eliittiin. Tyynismaa oli tärkeässä roolissa Akaa-Volleyn saavuttaessa historiallisen finaalipaikan sekä Suomen Cupin hopeaa. Hänet valittiin alkukesästä mukaan Suomen lentopallojoukkueen maajoukkuerinkiin ja hän edustikin lentopallomaajoukkuetta kesän Euroopan kultaisen liigan otteluissa.

Kulttuuripalkinnon sai Viialan Pyryn Show Team, joka toteuttaa tanssiesityksiä ja lastenkulttuuritapahtumia yhteistyössä lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. Show Team tukee arvoiltaan yhteisöllisyyttä, kannustaa luovuuteen ja itseilmaisuun sekä haluaa tuoda lasten ja nuorten omaa kulttuuria näkyväksi. Show Team huomioi toiminnassaan myös luonto-  ja ympäristöarvoja.  Vuonna 2023 Show Team tuotti nuorten nykytanssiryhmä Nuppujen esityksen Kohma, joka on vieraillut mm. Akaan kouluissa ja sai palkinnon Nuori Kulttuuri Festivalilla.

Tunnustukset jaettiin itsenäisyyspäivän aattona 5.12.2023 pidetyssä kutsuvierastilaisuudessa. Tilaisuuden videotallenne julkaistaan Akaan kaupungin YouTube-kanavalla itsenäisyyspäivänä, ja se on katsottavissa kahden viikon ajan.

Lisätietoja:

opetuspäällikkö Jaana Viuhkola, puh. 040 335 3382, jaana.viuhkola@akaa.fi
vs. elinkeinopäällikkö Jaakko Hautamäki, puh. 040 335 3690, jaakko.hautamaki@akaa.fi

Neljä henkilöä seisoo kunniakirjojen ja kukkakimppujen kanssa takan edessä Kangassaaren mökin tuvassa.
Kaupungin tunnustukset jaettiin Kangassaaressa 5. joulukuuta. Elinkeinojen kunniamaininnan saanutta Tolvilan kartanon lammastilaa edustivat Jarmo Latvanen (vas.) ja Pirjo Latvanen ja Vuoden urheilijana palkittiin Petteri Tyynismaa. Kulttuuripalkinnon sai Viialan Pyryn Show Team, josta tunnustuksen vastaanotti Satu Järvinen. Elämyspuisto GoParkin edustajat eivät päässeet osallistumaan tilaisuuteen.