Akaan koronatartunnat edelleen kasvussa – kaupungin perusturvatoimi pyytää jälleen asukkailta apua - Akaan kaupunki

Akaan koronatartunnat edelleen kasvussa – kaupungin perusturvatoimi pyytää jälleen asukkailta apua

Pirkanmaalla päiväkohtaisten koronatartuntojen määrä on ollut viime päivinä jälleen nousussa. Keskiviikon aikana Pirkanmaalla on todettu 235 uutta tartuntaa. Koronatartuntaluvut jatkavat edelleen kasvuaan myös Akaassa – viimeisen 7 vuorokauden aikana on tartuntoja todettu 50. Tartuntojen jäljitystyö on parhaillaan käynnissä, mutta jäljitystyö on ruuhkautunut tartuntojen määrän nopeasti kasvaessa. Myös muut kiireettömät terveydenhuollon palvelut ovat nykyisessä koronatartuntatilanteessa ruuhkautuneet ja erityisesti puhelinyhteyden saaminen terveyspalveluihin on heikentynyt.

Tilanne on haastavin koko pandemian aikana. Terveydenhuolto tarvitsee nyt apuanne. Olkaa yhteydessä meihin sähköisten kanavien kautta, jos se vain on teille mahdollista. Turvataan puhelinyhteyden saaminen heille, joilla ei ole muita keinoja ottaa yhteyttä. Jääkää rauhassa odottamaan meiltä yhteydenottoa. Useammat yhteydenottoyritykset terveydenhuoltoon kuormittavat henkilöstöä turhaan ja pahentavat tilannetta entisestään.

Tilanne on vakava – tartuntojen määrän kasvun, palvelujen saatavuuden ja henkilöstön riittävyyden osalta. Tehdään yhdessä kaikkemme, että tästäkin selvitään.

Kaikissa kohtaamisissa muistakaa edelleen käyttää maskia, huolehtia käsihygieniasta ja pitää turvavälit sekä pysyä kotona, mikäli infektio-oireita ilmenee. Noudattakaa suosituksia. Rokote suojaa vakavalta koronataudilta, joten rokotteen ottaminen on ehdottoman tärkeä keino suojata itsensä ja muut.

Rauhallista joulua ja turvallisempaa uutta vuotta,

Akaan kaupungin ma. perusturvajohtaja Elina Anttila
Akaan kaupungin johtava ylilääkäri Tiina Määttä