Akaan lukion hakijamäärä jatkoi kasvuaan - Akaan kaupunki

Akaan lukion hakijamäärä jatkoi kasvuaan

Akaan lukio kiinnosti kevään yhteishaussa aiempaa enemmän. Lukion valitsi ensisijaiseksi opiskelupaikaksi 54 hakijaa, kun viime vuonna vastaava luku oli 51. Vuodesta 2022 nousua on 18 hakijan verran.

Suurin osa lukioon hakeneista tulee Akaasta. Toijalan yhteiskoulusta 43 opiskelijaa valitsi paikallisen lukion ensisijaiseksi vaihtoehdoksi. Viialan yhtenäiskoulusta haki seitsemän opiskelijaa. Myös muutama muualta tuleva ilmoitti Akaan lukion ykkösvalinnaksi.

Toissijaiseksi vaihtoehdoksi Akaan lukion valitsi yhteensä 59 hakijaa.

Akaan lukion rehtori Juha Alenius on tyytyväinen yhteisvalinnan tulokseen.

– Yksi ja varmaankin merkittävin suosion kasvuun vaikuttava tekijä on lukion liikuntalinja ja peruskoulun liikuntaluokat. Liikuntalinjasta on kehittynyt vetovoimainen paketti, jonka toteutamme hyvässä yhteistyössä paikallisten seurojen Akaa Futsalin ja Akaa-Volleyn kanssa, Juha Alenius kertoo.

Akaan lukio on lisännyt koulutustarjontaansa luonnontieteisiin ja matematiikkaan keskittyvällä linjalla, joka alkaa ensi syksynä. Lukiossa voi lisäksi opiskella muun muassa musiikkia, kotitaloutta ja kuvataidetta. Opiskelijoille tarjotaan etuna kuntosalin maksuton käyttö.

– Yleensä elokuussa aloittavien määrä on jonkin verran suurempi kuin ensisijaisten hakijoiden lukumäärä. Olemme hyvin lähellä sitä, että kaikki Akaan lukion 60 aloituspaikkaa täyttyvät, Alenius iloitsee.

Lisätietoja: Akaan lukion rehtori Juha Alenius, puh. 040 335 3302, juha.alenius@edu.akaa.fi