Akaan muuttoliike jatkoi kehittymistään parempaan suuntaan - Akaan kaupunki

Akaan muuttoliike jatkoi kehittymistään parempaan suuntaan

Akaan kaupungin muuttoliike on vuonna 2020 jatkanut kehittymistä parempaan suuntaan. Suurin muutos tapahtui kuntien välisessä nettomuutossa, jossa Akaan muuttotappiot ovat puolittuneet viiden edellisen vuoden keskiarvoon verrattuna. Akaa on saanut muuttovoittoa +39 henkeä tammi-huhtikuussa 2021.

Akaan muuttajien tulorakenne on kilpailukykyinen kuntatalouden näkökulmasta, koska muuttovoittoa saadaan pieni- ja keskituloisista, työllisistä ja korkeasti koulutetuista.

– Kehitys on oikeansuuntainen ja rohkaiseva. Olemmekin panostaneet kaupungin asuintonttien markkinointiin ja myös kerrostalorakentamista on saatu käyntiin Toijalan rautatieaseman läheisyydessä, joten uskomme tämän näkyvän yhä enemmän myös muuttoliikkeessä, toteaa kaupunginjohtaja Antti Peltola.

– Erinomainen sijaintimme pääradan varrella hyvine liikenneyhteyksineen ja edullinen hintataso muodostavat hyvän vaihtoehdon asumiseen. Kiinnostusta on tullut Tampereen seudun lisäksi yhä enemmän myös pääkaupunkiseudulta, Peltola jatkaa.

Toijalan rautatieasema ja ympäristöä ilmasta

Akaan väestönkehitykseen ja muuttoliikkeen liittyvät tunnusluvut ovat kehittyneet parempaan suuntaan vuodesta 2018 alkaen. Koronavuosi 2020 on vauhdittanut oraalla ollutta hyvää kehitystä.

– Akaan muuttovetovoima on kasvanut muun Etelä-Pirkanmaan ja Helsingin seudun suhteen. Akaan muuttovoitot ovat kasvaneet etenkin 25–44-vuotiaista nuorista aikuisista ja lapsista sekä kohtuullisesti yli 45-vuotiaista muuttajista. Lisäksi Akaan muuttotappiot Tampereelle ovat vähentyneet huomattavasti vuonna 2020 verrattuna aiempaan kehitykseen, summaa johtava asiantuntija Timo Aro aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:stä.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Antti Peltola, Akaan kaupunki, puh. 040 335 3335, antti.peltola@akaa.fi

Johtava asiantuntija Timo Aro, MDI, puh. 045 657 7890, timo.aro@mdi.fi