Akaan muuttoliike on parantunut merkittävästi vuoden 2021 aikana - Akaan kaupunki

Akaan muuttoliike on parantunut merkittävästi vuoden 2021 aikana

Akaan muuttoliike on korona-aikana 2021–2021 kohentunut merkittävästi. Akaa on saanut tammi-syyskuussa muuttovoittoa 75 henkilöä maan sisäisestä muuttoliikkeestä. Käänne on merkittävä, sillä Akaa kärsi keskimäärin -85 henkilöä vuodessa muuttotappiota vuosina 2015–2019 ja vielä -45 henkilöä koronavuonna 2020. Akaan muuttoliikkeen positiivinen käänne perustuu kasvaneisiin muuttovoittoihin Tampereelta.

Akaan myönteinen asukasluvun kehitys näkyy myös vilkkaana asuntokauppana. Akaa tarjoaakin mahdollisuuden monipuoliseen ja viihtyisään asumiseen ja tämä näkyy asuntojen kysynnässä.

– Akaan loistava sijainti pääradan varrella asemasta riippuen noin 15-20 minuutin junamatkan päässä Tampereen ydinkeskustasta on yksi merkittävä vahvuutemme, toteaa kaupunginjohtaja Antti Peltola.

Myös aluetutkija Timo Aro MDI:stä näkee Akaan asukasluvun kehityksessä positiivisia merkkejä ja selkeän käänteen korona-aikaa edeltävään aikaan, vaikka muuttoliikkeen rakenne on jo aikaisemminkin ollut hyvä.

– Akaassa luontaiset vetovoimatekijät ovat hyvät ja se luo erinomaiset mahdollisuudet kaupungin kehittämiselle. Vetovoiman ohella on kiinnitettävä huomiota myös pitovoimaan sekä niin sanottuun lumovoimaan, Timo Aro korostaa.

Lisätietoja:

Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335

Aluetutkija Timo Aro, MDI, puh. 045 657 7890

Juna saapuu asemalle. Ihmiset odottavat laiturilla.