Akaan oma kuosi kertoo kaupungin tarinan - Akaan kaupunki

Akaan oma kuosi kertoo kaupungin tarinan

Akaa on saanut oman kaupunkikuosin. Se tuo Akaan hengen visuaaliseen muotoon yhdistäen tunnettuja maamerkkejä, luontoelementtejä ja yhteisöllistä ihmisten kaupunkia.

Pirteän kuosin on kaupungille suunnitellut kangasalalainen kuosi- ja graafinen suunnittelija Merja Palin. Kuosilla kaupunki haluaa tuoda hyvää mieltä ja iloa kaikille asukkaille keskellä pimeintä vuodenaikaa.

– Kuosi kertoo kaupungista, joka henkii historiaa ja etsii ja on menossa kohti uutta.  Se on tarina rautatieläisyydestä, kauniista luonnosta, hunajan makeudesta sekä elinvoimaisesta kaupungin ja maaseudun liitosta, kuvailee suunnittelija Merja Palin.

Akaa-kuosi on suunniteltu siten, että se soveltuu tekstiileihin, printtiaineistoihin ja digitaalisiin ympäristöihin. Kaupunki aikoo hyödyntää kuosia omassa viestinnässä ja markkinoinnissaan, kuten lahjoissa ja erilaisissa materiaaleissa.

– Me kaupungilla toivomme, että paikalliset yritykset ja yhteisöt ottavat kuosin omakseen. Sen käyttö on akaalaisille toimijoille vapaata eli nyt vaan rohkeasti ideoimaan, kannustaa Akaan kaupungin viestintä- ja markkinointisihteeri Sini Kantola.

Kantolan mukaan keskusteluja käydään akaalaisten yritysten kanssa ja yhteistyökumppaneita tuotteistamiseen haetaan parhaillaan. Toijalan Tekstiilipalvelun kanssa on tekeillä kangasta.

– Halutessaan kuosista voi käyttää vain jotakin tiettyä kohtaa tai elementtiä, joten mahdollisuuksia käytölle on oikeastaan rajattomasti, Kantola lisää.

Kuosi syntyi tutkimalla ja etsimällä

Akaan kaupunki iloitsee onnistuneesta yhteistyöstä suunnittelija Merja Palinin kanssa. Myös Palinin mielestä suunnitteluprosessi sujui hyvässä yhteishengessä. Hän tutustui Akaaseen kaikilla aisteillaan kuuntelemalla, tutkimalla ja ymmärtämällä.

– Tutustuin Veturimuseon ainutlaatuiseen ilmapiiriin, kävelin Toijalan kylän raitilla, maistelin kaupungin omaa hunajaa. Vierailin omena- ja lammastilalla, Haihunkoskella, vanhalla myllyllä ja kävelin kauniilla uimarannalla. Tapettinäyttelyssä ihmettelin tuttuja ja kauniita muotoja, vanhalla nahkatehtaalla näin vanhan tehdasrakennuksen uuden elämän ja luontopoluilla kauniin luonnon. Kuosin suunnittelu on työtä, jossa pitää tuntea ja ymmärtää ja piirtää se kuvaksi, Merja Palin kuvailee.

Asukkaat voivat lähettää toiveitaan ja ideoitaan kuosin käytöstä Facebookissa ja sähköpostitse akaan.kaupunki@akaa.fi . Yhteistyöstä kiinnostuneita yrityksiä pyydetään ottamaan yhteyttä viestintä- ja markkinointisihteeri Sini Kantolaan tai yrityskoordinaattori Jukka Turuseen.

Lisätietoja:

Akaan kaupungin viestintä- ja markkinointisihteeri Sini Kantola, puh. 040 335 3205
Suunnittelija Merja Palin, puh. 040 747 1816

Jukka Turunen ja Merja Palin pitävät kuosista tehtyä kangasta
Akaan kaupungin yrityskoordinaattori Jukka Turunen ja suunnittelija Merja Palin toivovat Akaan kaupunkikuosin tuovan asukkaille iloa.

Suunnittelija Merja Palin kertoo Akaan oman kaupunkikuosin suunnittelusta ja toteutuksesta.