Akaan omakotitonttien kysyntä jatkuu vilkkaana - Akaan kaupunki

Akaan omakotitonttien kysyntä jatkuu vilkkaana

Omakotirakentajien kiinnostus Akaata kohtaan jatkuu vilkkaan kevään jälkeen. Tonttikyselyitä saapuu kaupungin maankäyttö ja kaavoitus -yksikköön tiuhaan tahtiin ja myös alkusyksystä tontteja on varattu.

Kaikkiaan tontteja on tänä vuonna myyty, vuokrattu tai varattu 19. Viime vuoteen nähden luvut ovat nousujohteiset.

– Koronatilanne ja etätöiden lisääntyminen näkyy tonttikysynnässä. Akaa kiinnostaa talonrakentajia erityisesti hyvien kulkuyhteyksien vuoksi, mutta myös palveluilla on merkitystä. Erityisesti koulujen ja päiväkotien halutaan olevan lähellä, kertoo suunnitteluavustaja Sari Ahola-Mäenpää.

Ahola-Mäenpään mukaan tontteja on myyty sekä Uudestakylästä, Hukarista että Tipurilta. Paikallisilla rakentajilla on usein mielessä jokin tietty alue tai tontti, kun taas muualta muuttavat ovat avoimempia sijainnin suhteen. Yksi toive kuitenkin toistuu.

– Moni haluaa tontin puistoksi kaavoitetun alueen vierestä rauhalliselta paikalta. Oma rauha ja luonto ovat tärkeitä tekijöitä, hän kertoo.

Paljut odottavat kotiuttamista

Akaan kaupunki käynnisti alkuvuodesta tonttikampanjan, jossa kesäkuun loppuun mennessä tontin hankkivat saavat paljun kaupan päälle. Palju toimitetaan pihaan talon valmistuttua. Ensimmäiset paljut päästäneen luovuttamaan keväällä 2022.

Kampanjan aikana kaupungille saapui kaikkiaan 50 tonttikyselyä nettisivujen kautta sekä puhelimitse. Kiinnostuneille järjestettiin myös henkilökohtaisia tonttiesittelyitä.

– Kävimme katsomassa tontteja noin kymmenen asiakkaan kanssa. Tonttiesittelyitä toivotaan edelleen, joten niitä on tarkoitus jatkaa, Sari Ahola-Mäenpää päättää.

uudenkylän asuinalue ilmasta kuvattuna
Uudenkylän asuinalue on erityisesti lapsiperheiden suosiossa.