Akaan yrittäjäpalkinto Kylmäkosken jauhemaalaus Oy:lle - Akaan kaupunki

Akaan yrittäjäpalkinto Kylmäkosken jauhemaalaus Oy:lle

Akaan kaupunki jakoi itsenäisyyspäivänä tunnustukset vuoden 2022 aikana ansioituneille. Yrittäjäpalkinnon sai vuonna 2007 toimintansa aloittanut Kylmäkosken jauhemaalaus Oy. Yrittäjäpariskunta Hanna ja Janne Kaukisen luotsaamalla yrityksellä on merkittävä toimintakenttä teollisuuden alihankintaketjuissa. Viimeisinä vuosina yritys on tehnyt investointeja tulevaan ja muuttanut laajempiin tiloihin, jotka myös sijaitsevat Akaassa. Henkilöstön määrä on kasvanut hallitusti ja työtä riittänee myös tulevaisuudessa entistä enemmän.

Yrittäjäpalkinnon valinnan tehnyt Akaan kaupunginhallitus päätti lisäksi jakaa kunniamaininnan Toijala Works Oy:lle. Haastavan globaalin tilanteen lisäksi Toijala Works Oy on joutunut omien liiketoimintojensa kanssa poikkeukselliseen tilanteeseen. Koko vuoden ajan yritys on kuitenkin onnistunut ratkomaan haasteen toisensa jälkeen. Vaikka haasteita riittää myös tulevaisuudessa, on jälleenrakentaminen Akaaseen käynnissä.

Joukko ihmisiä rivissä.

Vuoden urheilijaksi Aino Vaittinen

Vuoden urheilijaksi valittiin ampumaurheilija Aino Vaittinen, joka on nopeassa ajassa saavuttanut menestystä sekä kansainvälisesti että kotimaassa. Liikkuvan maalin ampuja on voittanut lajissaan useita suomenmestaruuksia ja mitaleja EM-tasolla. Vaittinen teki N20-sarjan 50 metrin sekajuoksujen Suomen ennätyksen tänä vuonna.

Tänä syksynä Suomen Ampumaurheiluliitto palkitsi Aino Vaittisen vuoden liikkuvan maalin vuoden juniorina yhdessä Ida Heikkilän kanssa. Hämeenlinnassa opiskeleva Vaittinen on edelleen Toijalan Urheiluampujien jäsen.

Kulttuuripalkinto Akaa Pridelle

Akaan kulttuuripalkinto 2022 myönnettiin Akaa Pride –tapahtumalle.  Järjestäjät ottivat asiakseen kehittää, yhtenäistää ja riemastuttaa kaupungin ilmapiiriä sekä juhlistaa yhtäläisiä ihmisoikeuksia. Toimijat kertoivat esimerkillisen selväsanaisesti ja kauniisti havainnollistaen, mitä suvaitsevaisuus on tänä päivänä. Samalla visioitiin sitä, miten asiat voisivat olla Akaassa vieläkin paremmin.

Akaa Pride –kulkue veti mukaansa jopa kuutisensataa ihmistä marssimaan avarakatseisuuden ja hyväksyvän elämänasenteen puolesta. Se toi kaupunkiin kiinnostavia henkilöitä ja taiteilijoita, joiden rohkea esimerkki inspiroi monia.

Lisäksi jaettiin kulttuurin kunniamaininta Jake’s Blues Bandille, joka on kolmekymmentä vuotta kansainvälisestikin toiminut blues-rock –trio. Pitkän taipaleensa aikana yhtye on osoittanut omistautunutta paneutumista syvälle bluesin ytimeen. Trion suvereenista soitosta pääsee nauttimaan säännöllisesti paikallisilla esiintymislavoilla. Tyylilajinsa hallinnassa yhtye vetää vertoja monille stadionorkestereille.  Jake’s Blues Band on tehnyt yhteistyötä useiden laajalti tunnettujen artistien kanssa, kuten Dave Lindholm, Pepe Ahlqvist, Jukka Tolonen, Harri Marstio, Maria Hänninen, Hasse Walli, Janne Raappana ja Uriah Heep -urkuri Ken Hensley.

Vuoden urheilijan ja kulttuuripalkinnon saajien valinnasta päätti Akaan sivistyslautakunta.