Akaan yrittäjäpalkinto Pekka Lahdenmäki Oy:lle - Akaan kaupunki

Akaan yrittäjäpalkinto Pekka Lahdenmäki Oy:lle

Akaan kaupunki on myöntänyt vuoden 2021 yrittäjäpalkinnon Pekka Lahdenmäki Oy:lle.

Akaan Viialassa toimiva perheyritys täytti viime vuonna 40 vuotta. Toimitusjohtaja Pekka Lahdenmäen luotsaama yritys kehittää edelleen toimintaansa aktiivisesti: viimeisin laajennus toteutettiin vuonna 2019, jolloin yritykselle valmistui uusi teollisuushalli. Tilaan hankittiin iso saha, joka mahdollistaa uuden liiketoiminnan kehittämistä.

Yrityksen erityisosaamisena on vanerin myynti ja levyjen jatkojalostus. Lisäksi palveluihin kuuluvat vanerin sahaus, ponttaus, cnc-työstö ja hionta. Yrityksen asiakkaina on kotimaisia yrityksiä sekä yksityisasiakkaita.

Yrittäjäpalkinnon saajan valitsi Akaan kaupunginhallitus.

Vuoden urheilijana palkittiin Julia Suolaniemi, kulttuuripalkinto Akaan kuvataiteilijoille

Vuoden urheilijaksi 2021 valittiin yleisurheilija Julia Suolaniemi. Lahjakas ja monipuolinen nuori urheilija on kilpaillut muun muassa pituushypyssä, kuulantyönnössä, kolmiloikassa, 100 metrin juoksussa, 60 metrin juoksussa, 60 metrin aidoissa sekä kolmiottelussa. Kehitys on ollut vahvasti nousujohteista, ja Suolaniemen kilpailutulokset vuonna 2021 olivat valtakunnallisesti ikäryhmänsä parhaimmistoa. Kesällä 2021 hän saavutti Hämeen piirinmestaruudet 60 metrissä, 60 metrin aidoissa, kolmiottelussa sekä pituushypyssä, jossa urheilija hyppäsi uuden 11-vuotiaiden Hämeen piirinennätyksen.

Akaan kulttuuripalkinnon sai 40 vuoden ansiokkaasta työstä Akaan kuvataiteilijat ry. Yhdistys on Akaan kulttuuritoiminnan pitkäaikainen, aktiivinen toimija ja se on edistänyt kuvataidetta järjestämällä säännöllisesti näyttelyitä, taidekursseja ja taidematkoja. Lisäksi yhdistys on palkinnut visuaalisesti lahjakkaita nuoria yhteistyössä kaupungin sivistystoimen kanssa.

Vuoden urheilijan ja kulttuuripalkinnon valinnat teki Akaan kaupungin sivistyslautakunta.

neljä ihmistä seisoo rivissä
Kuvassa: Akaan kuvataiteilijoiden Kristiina Maijala (vas.), Pekka Lahdenmäki Oy:sta Tinja Lahdenmäki ja Aleksi Lahdenmäki sekä Julia Suolaniemi.

Lisätietoja:

Akaan kaupungin elinkeinopäällikkö Jari Jokinen, puh. 040 335 6098
Akaan kaupungin vs. sivistysjohtaja Virve Jämsén, puh. 040 335 3377