Akaan yrittäjäpalkinto Tekstiilipalvelu Oy:lle - Akaan kaupunki

Akaan yrittäjäpalkinto Tekstiilipalvelu Oy:lle

Akaan kaupunki on jakanut perinteiset tunnustukset vuoden 2020 aikana ansioituneille henkilöille ja toimijoille elinkeinojen, kulttuurin ja urheilun saralla. Tunnustukset jaettiin 7.12. järjestetyssä pienimuotoisessa tilaisuudessa, joka lähetettiin suorana netissä.

Akaan kaupunginhallitus päätti antaa yrittäjäpalkinnon vuodesta 1954 toimineelle Tekstiilipalvelu Oy:lle. Se on Suomen suurin kankaiden maahantuonti- ja tukkuliike. Perheyritys työllistää noin kymmenen henkilöä.

Koronaepidemian alettua yritys ryhtyi heti tuottamaan maskeja Akaan kaupungin ja naapurikuntien tarpeisiin. Tekstiilipalvelu Oy toimii yhteistyössä Akaan kaupungin kanssa, jotta uudesta kaupunkikuosista saadaan tuotteita tarjolle.

Lisäksi kaupunginhallitus halusi antaa kunniamaininnan kauppias Niko Nylundin luotsaamalle K-Market Maukkaalle. Kauppa tunnetaan asiakaslähtöisestä tavastaan toimia ja kauppiaan palveluasenne kerää kiitosta. K-Marketien asiakkaat ovat jo kahdesti äänestäneet kaupan Pirkanmaan parhaaksi.

Kulttuuripalkinto Viialan kulttuuriklubille, vuoden urheilijaksi Aliisa Tuomi

Sivistyslautakunta myönsi kulttuuripalkinnon Viialan kulttuuriklubille vuoden merkittävästä paikallisesta kulttuuriteosta. Uusi kulttuuriyhdistys on aloittanut toimintansa aktiivisesti hyvin poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta. Se on järjestänyt kulttuuritapahtumia eri-ikäisille ja ollut mukana toteuttamassa nuorten työpajatoimintaa.

Vuoden urheilijaksi valittiin Aliisa Tuomi, joka on niittänyt menestystä painikentillä. Viialan Pyryn edustaja on voittanut junioreiden SM-kultaa vuonna 2020 ja saavuttanut voiton 57-kiloisten sarjassa Suomen ja Viron junioreiden U20-vapaapainin mestaruuskilpailuissa.

Tuomi kuuluu Suomen painimaajoukkueeseen ja tänä vuonna hänet valittiin Petra Ollin nimeä kantavaan junioritiimiin. Vuoden urheilijan valitsi niin ikään sivistyslautakunta.

palkitut seisovat rivissä
Kaupunki palkitsi tänä vuonna kulttuuripalkinnolla Viialan kulttuuriklubin, jota edusti varapuheenjohtaja Jarno Poutanen (vas.). Vuoden urheilijaksi valittiin Aliisa Tuomi. Yrittäjäpalkinnon sai Tekstiipalvelu Oy, jota edusti toimitusjohtaja Minna Alfthan. Elinkeinojen kunniamaininnan sai Niko Nylundin luotsaama K-market Maukas.

 

Lisätietoja:

Akaan kaupungin elinkeinopäällikkö Jari Jokinen, puh. 040 335 6098
Akaan kaupungin sivistysjohtaja Tero Kuusisto, puh. 040 335 3377