Akaasta viisi yritystä mukana ilmastoverkostossa - Akaan kaupunki

Akaasta viisi yritystä mukana ilmastoverkostossa

Viisi Akaassa toimivaa yritystä on liittynyt Pirkanmaan ilmastoverkostoon. Ilmastoverkosto on maksuton yhteistyöverkosto, joka tukee jäsentensä ilmastotyötä ja auttaa saavuttamaan asetettuja tavoitteita.

Akaasta verkostoon on lähtenyt toiminnan alkuvaiheessa mukaan Elämyspuisto GoPark, Finlight, Miina Pellavaiset, Sinituote ja TalousCare. Yritysten ilmastotoimet liittyvät kiertotalouteen, kierrätyksen tehostamiseen ja digitalisaation hyödyntämiseen.

– Hienoa, että verkosto on lähtenyt heti kasvamaan. On myös hyvä huomata, että yritykset voivat toteuttaa ilmastotoimenpiteitä toimialasta riippumatta, Akaan kaupungin elinkeinopäällikkö Jari Jokinen sanoo.

Vertaistukea, tietoa ja näkyvyyttä

Ilmastoverkosto järjestää jäsenilleen webinaareja, työpajoja, ilmastoklinikoita ja yritysvierailuja. Tulevia webinaariteemoja ovat ilmastoviestintä, maatalouden ilmastotyö ja rakentaminen. Lokakuussa järjestetään tilaisuus, jossa on mahdollista laskea oman yrityksen hiilijalanjälki ja helmikuun työpajassa syvennytään yrityksen ilmastoviestintään.

Ilmastoverkosto tarjoaa näkyvyyttä jäsenyritysten ilmastotyölle. Jäsenyritykset saavat käyttöönsä ilmastoverkoston tunnuksen, uusista ilmastokumppaneista tehdään uutinen ilmastoverkoston sivuille ja jäsenten ilmastotoimenpiteitä nostetaan verkoston somekanaviin.

– Ilmastoverkoston jäsenet eli ilmastokumppanit näkevät ilmastoverkoston mahdollisuutena vaihtaa kokemuksia muiden kanssa ja löytää uusia yhteistyökumppaneita, sanoo ilmastoverkoston koordinaattori Anu Salminen.

Yksi tavoite riittää

Ilmastoverkostoon pääsee mukaan asettamalla toiminnalleen yhden tavoitteen, jolla vähennetään organisaation päästöjä tai muutoin edistetään ilmastotyötä. Verkostoon voi liittyä helposti ilmastoverkoston nettisivuilla.

– Hyvä tavoite innostaa tekemään toimenpiteitä, on riittävän konkreettinen ja tuntuu saavutettavalta. Jokainen organisaatio asettaa tavoitteensa omista lähtökohdistaan. Yritykset ovat eri kokoisia, eri aloilta ja eri vaiheessa ilmastotyössään, joten tavoitteetkin ovat erilaisia, toteaa Salminen.

Ilmastoverkoston rakentaminen on osa ympäristöministeriön rahoittamaa Etelä- ja Lounais-Pirkanmaan ilmastoekosysteemi –hanketta, jossa ovat Akaan lisäksi mukana Punkalaidun, Pälkäne, Sastamala, Urjala ja Valkeakoski. Verkoston toiminta on tarkoitettu toiminnan alkuvaiheessa hankealueelle sijoittuville yrityksille.

Lisätiedot:

Anu Salminen, ilmastoverkoston koordinaattori
anu.salminen@akaa.fi / 040 335 3536