Asukkaat tyytyväisiä Akaaseen kotipaikkana - Akaan kaupunki

Asukkaat tyytyväisiä Akaaseen kotipaikkana

Akaalaiset ovat varsin tyytyväisiä asuinpaikkakuntaansa.

Arvosanan 9-10 Akaalle antaa 39 prosenttia asukkaista, ja arvosanan 7-8 antaa 57 prosenttia. Keskiarvosanaksi Akaa saa 8,17.

Tiedot käyvät ilmi Taloustutkimuksen teettämästä Kuntien Asukaskokemus 2020 –tutkimuksesta.

Turvallisuuden kokemukselle asukkaat antavat keskiarvosanaksi 8,93, ja yleiselle hyvinvoinnille 8,48. Tyytyväisyys terveyspalveluihin saa arvosanan 7,87.

Lisäksi akaalaiset ovat tyytyväisiä muun muassa siihen, että työhön on sujuvat liikenneyhteydet ja että Akaa on viihtyisä ympäristö asua ja elää.

Kaupungin verkkosivut tärkein lähde

Tietoa Akaasta etsitään ensisijaisesti kaupungin verkkosivuilta, kotiin jaettavista esitteistä, lehtien kuntasivuilta ja kaupungin Facebook-sivuilta. Toisaalta asukkaat ovat sitä mieltä, että kaupunki ei näy kovin myönteisesti sosiaalisessa mediassa ja mediassa ylipäätään.

Tutkimukseen vastasi 100 akaalaista. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää kunnan alueella asuvien 15-79-vuotiaiden mielipiteitä kunnan toiminnasta ja omasta asukaskokemuksestaan.

Kuntien Asukaskokemus 2020 –tutkimus tehtiin nyt ensimmäisen kerran. Jatkossa sitä on tarkoitus toteuttaa säännöllisesti. Kaupunki teettää vastaavan kyselyn myös yrityksille. Asiasta tiedotetaan myöhemmin.

Lisätietoja:

Akaan kaupungin elinkeinopäällikkö Jari Jokinen, puh. 040 335 6098 tai jari.jokinen@akaa.fi

ilmakuva rautatieasemalta
Asukkaat arvostavat Akaan hyviä liikenneyhteyksiä.