Elina Lehtonen aloitti varhaiskasvatuksen aluevastaavana - Akaan kaupunki

Elina Lehtonen aloitti varhaiskasvatuksen aluevastaavana

Varhaiskasvatuksen aluevastaava Elina Lehtonen aloitti työssään syyskuun alussa. Hän astui uuteen tehtävään pitkäaikaisen aluevastaava Pirjo Nenosen jäätyä eläkkeelle syksyllä.

Aluevastaavalle kuuluvat Kylmäkosken, Nahkialan, Rautalan ja Ylpönpihan päiväkodit sekä perhepäivähoito. Aluevastaava Ritva Viskari vastaa puolestaan Nahkalinnan, Pajantien ja Sahurin päiväkodeista.

Lehtonen siirtyi uuteen pestiin Akaan kaupungille Norlandia päiväkodeista, jossa hän työskenteli johtajana kaupungin ostopalvelupäiväkodeissa Onnissa ja Toivossa. Sitä ennen hän ehti työskennellä kuntapuolella varhaiskasvatuksen opettajana ja vastaavana opettajana yhteensä 18 vuotta.

– Akaan varhaiskasvatus on tullut hyvin tutuksi. Nyt roolini on hieman erilainen. Tähän tehtävään kuuluu asiakastyön ja henkilöstöjohtamisen lisäksi strategiatyötä ja visiointia, eli mietimme yhdessä henkilöstön kanssa, mitä tulevaisuudessa halutaan kehittää, Lehtonen sanoo.

nainen nojaa puuhun ja hymyilee kameralle

Osaava henkilökunta

Lehtosen mukaan Akaan varhaiskasvatuksessa näkyy osaamisen korkea taso. Henkilöstö on koulutettua ja toimintatapoja suunnitellaan pedagogisesti. Korona-aika on koetellut henkilökuntaa.

– Meillä on ihan uskomatonta henkilökuntaa, jonka hyvinvoinnin tukeminen on todella tärkeää. Meidän henkilökunta on sitoutunutta ja pysyy työssä pitkään. Päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa on työntekijöitä, joiden työsuhde on kestänyt 20-30 vuotta.

Varhaiskasvatuksen ja kodin väliset tilaisuudet ovat olleet koronan vuoksi jäissä, mutta pikkuhiljaa niitäkin päästään järjestämään. Lehtonen kannustaa vanhempia ottamaan yhteyttä matalalla kynnyksellä.

– Mielelläni otan vastaan palautetta ja yhteyttä voi ottaa kaikissa asioissa. Arkeen liittyviin kysymyksiin saa parhaiten avun suoraan päiväkodista tai perhepäivähoitajalta. Jos kyse on hoidon tarpeesta tai muutoksesta, autan mielelläni.

Voimaa eläimistä ja luonnosta

Elina Lehtonen on iältään 50-vuotias ja asuu Forssassa. Vapaa-ajalla hän harrastaa liikuntaa erityisesti luonnossa, touhuaa pihassa ja puutarhassa sekä nauttii leipomisesta.

– Viimeksi leivoin tiikerikakkua. Se on lasteni suosikki.

Lapsia Lehtosella on neljä ikähaarukalla 19-26 vuotta.  Omia lemmikkejä hänellä ei ole, mutta hevoset ovat lähellä sydäntä.

– Tulen aina olemaan heppatyttö. Lapsillani on eläimiä, myös hevosia, joita pääsen tarvittaessa paijaamaan, hän hymyilee.