Hallintojohtaja Katariina Koivisto nauttii työstään päätöksenteon ytimessä - Akaan kaupunki

Hallintojohtaja Katariina Koivisto nauttii työstään päätöksenteon ytimessä

Kunnallishallinto on aina ollut Katariina Koiviston ydinosaamista ja sydäntä lähellä. Uutta työtä Akaan hallintojohtajana hän kuvailee hektiseksi paikaksi päätöksenteon ytimessä.

–  Iso osa päätöksentekoon tulevista asioista kulkee käsieni kautta. Monesti asiat lähtevät lautakunnasta ja päätyvät valtuustoon asti. Pääsen näkemään läheltä sen, mitä kunnassa tapahtuu, Katariina Koivisto kuvailee.

Hallintojohtaja tekee tiivistä yhteistyötä kaupungin viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden kanssa.

– Tehtäväni on muun muassa varmistaa, että asioiden valmistelu toteutuu oikeaoppisesti lain näkökulmasta. Pystyn myös auttamaan kunnallisoikeudellisissa asioissa, Koivisto sanoo.

Koulutukseltaan Koivisto on yhteiskuntatieteiden ja hallintotieteiden maisteri. Jälkimmäisessä tutkinnossa pääaineina olivat kunnallispolitiikka ja kunnallisoikeus.

Kuntakonkarin ura alkoi sosiaalityön saralla sekä sosiaalityöntekijänä että sosiaalijohtajana. Sen jälkeen hän on työskennellyt kunnanjohtajana Vampulassa, hallintojohtajana Huittisissa ja kunnanjohtajana Hattulassa.

– Asiat ovat samantyylisiä joka paikassa, mutta toimintakulttuurit poikkeavat toisistaan. Me ihmisethän näitä asioita teemme. Päättäjät vaihtuvat ja henkilökunta kunnassa vaihtuu, mikä vaikuttaa aina toimintatapoihin.

Kotikonnut Tampereella vetivät puoleensa 4,5 vuotta sitten.

–  Jäin opintovapaalle Hattulasta syksyllä 2020. Opintovapaan aikana vahvistui ajatus, että hallintojohtajan työ on se mitä haluan tehdä, hän hymyilee.

Uusi strategia antaa suuntaviivat

Tällä hetkellä työpöydällä odottaa useita projekteja: tammikuun aluevaalien valmistelu ja koko kaupunkiorganisaation toimintaa ohjaavan uuden strategian tekeminen kaupunginjohtajan ja luottamushenkilöiden johdolla.

Katariina Koiviston perheeseen kuuluu kaksi lasta, joista nuorempi ei enää asu kotona. Vapaa-ajalla Koivisto nauttii kotona olemisesta ja lukemisesta.

– Meillä on pieni cotton-koira, joka huolehtii siitä, että tulee myös ulkoiltua, Koivisto päättää.

nainen nojaa työpöytään ja katsoo kameraan
Katariina Koivisto aloitti Akaan hallintojohtajan virassa marraskuun alussa.