Hyvinvointi- ja vapaa-aikapalveluiden uuden toimipisteen nimeksi Sampolanranta - Akaan kaupunki

Hyvinvointi- ja vapaa-aikapalveluiden uuden toimipisteen nimeksi Sampolanranta

Hyvinvointi- ja vapaa-aikapalveluiden toimipisteen uudeksi nimeksi valikoitui Sampolanranta.

Akaan kaupungin nuoriso- ja liikuntapalvelut sekä Valkeakoski-opiston Akaan palvelupiste ovat muuttaneet Nahkialanjärven rantaan Sampolantielle. Uuden toimipisteen johdosta järjestettiin viisi päivää kestävä avajaistapahtuma 17.–21.4.2023. Toimipisteelle haluttiin myös valita vanhan Tietotalo -nimen tilalle uusi nimi.

Nimi valittiin kuntalaisten nimikilpailussa antamien ehdotusten perusteella, ja se julkaistiin torstaina 20.04.2023 toimipisteen avajaistapahtuman yhteydessä.

Tiilitalo osoitteessa Sampolantie 5 ja pihalla on avajaistapahtuman osallistujia. Sää on aurinkoisen keväinen.
Hyvinvointi- ja vapaa-aikapalveluiden uusi toimipiste. Edustalla avajaistapahtuman vieraita.

Tapahtuman ensimmäisenä päivänä, maanantaina ohjelmasta vastasi nuorisopalvelut. Kävijöillä oli mahdollisuus osallistua kuvataideryhmään, sekä tutustua alle 30-vuotiaille monenlaista maksutonta apua ja tukea tarjoavan Ohjaamon palveluihin. Päivä päättyi nuorisovaltuuston yleiseen kokoukseen, jossa muun muassa valittiin uuden nuorisotilan nimeksi Nurkka.

Tiistaipäivä oli täynnä erilaista liikuntapalveluiden järjestämää ohjelmaa. Kaunis kevätsää ja akaalaisten mielenkiinto liikuntapalveluita kohtaan toi paikalle paljon kävijöitä. Viereinen nurmikenttä täyttyi, kun lähes 40 henkeä osallistui kuminauhajumppaan. Nahkialanjärven ympärystä kiersi iltapäivän ajan sankka joukko ohjatulle sauvakävelylle osallistuneita, sekä järven ympärille aseteltuja tietovisarasteja kiertäviä ryhmiä.

Sampolantie 5 avajaistapahtumaan osallistuneita henkilöitä kaikille avoimessa kuminauhajumpassa. Lokaationa kiinteistön takana sijaitseva nurmikenttä. Sää on keväisen aurinkoinen.
Liikunnan iloa kuminauhajumpan merkeissä

 

Kolme ihmistä kumartuneena katsomaan maastossa olevaa tietovisarastia. Aurinko paistaa ja sää on keväinen. Rasti on laminoitu paperi, joka on kiinnitetty telttakepeillä maahan Nahkialanjärven rantaan.
Ryhmä tutkimassa tiistain tietovisaan liittyvää rastia

Keskiviikkona vuorossa oli Valkeakoski-opiston päivä. Ohjelmassa oli muun muassa kaikille avoin Englannin ryhmä ja Naiskuoro Ihanaisten esitys. Onnellisuuden tekijät -luennolla kävijät pääsivät kuulemaan erittäin ajankohtaisesta asiasta. Luennolla käsiteltiin nimittäin Suomen toistuvaa valituksi tulemista maailman onnellisimpana maana.

Torstain päätapahtumassa kävijät pääsivät kuulemaan Akaan kaupunginjohtajan Antti Peltolan, sekä Valkeakoski-opiston rehtorin Reeta Tenholan puheita. Tarjolla oli kakkukahvit ja elävästä musiikista vastasi Valkeakosken nuori lupaus Pyry Joki.

Akaan kaupunginjohtaja ja Valkeakoski-opiston rehtori kättelee
Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola ja Valkeakoski-opiston rehtori Reeta Tenhola kättelevät yhteistyön kunniaksi

 

Muusikko Pyry Joki esiintyy Sampolanrannan avajaisissa
Muusikko Pyry Joki esiintymässä Sampolanrannan avajaisissa

Akaan kaupunki haluaa kiittää kaikkia tapahtumaviikon tähänastisia vierailijoita osallistumisesta. Jäljellä on vielä yksi toiminnantäyteinen avajaispäivä. Tervetuloa huomenna perjantaina paikan päälle. Luvassa on kello 16:00 alkaen Kake Karlssonin lyriikka paja ja 17:30 pääsemme kuulemaan samaisen herran keikan. Uusi nuorisotila Nurkka on auki 18-21.