Jaakko Hautamäki hyppäsi elinkeinopalveluiden liikkuvaan junaan - Akaan kaupunki

Jaakko Hautamäki hyppäsi elinkeinopalveluiden liikkuvaan junaan

Akaan elinkeinopalveluiden tiimi on saanut vahvistusta uudesta yrityskoordinaattorista Jaakko Hautamäestä. Tampereella asuva Hautamäki on tehnyt uransa yksityisellä puolella konsulttina oman rahoitusyrityksen kautta, myyntialan erilaisissa tehtävissä sekä järjestötoiminnan johtotehtävissä.

”Suurin ajuri Akaaseen oli halu nähdä työni tuloksia. Konsulttina olet hankkeissa mukana vain hetken, etkä näe mitä lopulta tapahtuu. Tämä on ehkä klisee, mutta niin totta, että elämää on ohjannut se mistä kutsu kuuluu”, Jaakko Hautamäki kertoo.

Kutsua on kuulunut monesta suunnasta: aktiivinen mies on ollut perustamassa useita yrityksiä ja sydäntä lähellä ovat myös vapaaehtoistyöt. Yksi saavutuksista onkin RuokaNyssen perustaminen Tampereelle 2010-luvulla.

Mahtavat mahdollisuudet

Akaassa on käynnissä useita kehittämishankkeita ja muuttoliike on ollut kasvusuuntaista. Uusi yrityskoordinaattori kuvaa työn aloitusta liikkuvaan junaan hyppäämiseksi.

”Alue kehittyy yksittäisillä osia kehittämällä. Akaassa on potentiaalia vielä enemmän kuin luulin, tarvitsemme kasvukyvyn lisäksi uskallusta. Ajattelen, että yhdessä tekemisessä on voimaa, mahdollisella taajamien välisellä kilpailulla syömme kokonaispotentiaalia”, yrityskoordinaattori pohtii.

Hautamäki toivoo tuovansa Akaaseen uusia ideoita ja rohkeutta ajatella isosti.

”Kaikki isot asiat lähtevät siitä, että ensin on visio, sitten rohkeus päättää ja lopulta on paljon pientä tekemistä. Pyrin osaltani kasvattamaan alueellista identiteettiä ja yritysten elinvoimaa sekä kilpailukykyä”, Hautamäki sanoo.

Vapaa-ajallaan Jaakko Hautamäki pyrkii harrastamaan mahdollisimman paljon liikuntaa kuten esimerkiksi padelia. Positiivinen hulluttelu pitää mielen virkeänä.

”Kavereiden kanssa tehdään kaikenlaisia tempauksia, olemme muun muassa osallistuneet Red Bull –kisoihin omatekoisella pienlentokoneella. Rajojen rikkominen on hauskaa.”

Miehen perheeseen kuuluvat opettajana työskentelevä vaimo sekä jo omillaan asuva poika.

Jaakko Hautamäen yhteystiedot:

puh. 040 335 3690
jaakko.hautamaki@akaa.fi
Valtatie 11, 37800 Akaa

Mies nojaa seinään ja katsoo kameraan