Joulun ja vuodenvaihteen aika terveyskeskuksessa - Akaan kaupunki

Joulun ja vuodenvaihteen aika terveyskeskuksessa

Akaan ja Urjalan terveysasemat ovat suljettuina 24.- 27.12.2020 ja 1.- 3.1.2021. Muina aikoina palvelut toimivat normaaliin tapaan. Ainoastaan Kylmäkosken terveysaseman lääkärien vastaanotto on suljettuna 24.12 – 3.1.2021.

Pyhäpäivien ja viikonloppujen ajan päivystys on Tays Valkeakoskella. Päivystys on tarkoitettu ainoastaan kiireellistä hoitoa tarvitseville.

Tays Valkeakosken päivystys
TAYS Valkeakoski
Salonkatu 24, Valkeakoski
p. 03 3116 7260

Jos epäilet koronavirustartuntaa, toimi näin

COVID-19-hengitystieinfektion oireet voivat olla varsin vaihtelevia.

Jotkut potilaat sairastavat influenssan kaltaista tautia, johon voi kuulua kuiva yskä, kurkkukipu, lämpöily tai kuume, hengenahdistus, lihaskivut, päänsärky ja väsymys.

COVID-19 voi olla myös lievä ylähengitystieinfektio: lievimmillään vain kurkun karheutta, kurkkukipua ja/tai nuhaa. COVID-19-infektio voi ilmetä myös keuhkokuumeena. Siihen liittyvät lämpöily tai kuume, yskä, rintakipu, hengenahdistus sekä voimakas väsymys.

Haju- ja makuaistin menetys on oire, joka viittaa vahvasti COVID-infektioon. Se voi esiintyä yksinään tai liittyä muihin oireisiin.

Ota yhteys

Taysin koronaneuvontanumeroon 03 311 65333 (avoinna ympäri vuorokauden). Osoitteessa omaolo.fi voit tehdä oirearvion.

Saat puhelimitse tai Omaolon kautta ohjeet testiin tai vastaanotolle hakeutumisesta.

Käy näytteenotossa ensisijaisesti omalla autolla, kävellen, taksilla tai Kela-taksilla (puh. 0800 98811). Taksia tilatessa kerro, että olet menossa koronavirusnäytteeseen tai tulossa koronavirusnäytteenotosta.

Jos joudut käyttämään julkista liikennettä, huomioi, että sinulla tulee olla kasvomaski sekä meno- että paluumatkalla. Palaa näytteenoton jälkeen suoraan kotiin. Pysy kotona näytevastauksen tuloon asti. Vältä kontakteja muiden ihmisten kanssa. Noudata hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.

Hätätilanteissa soita aina 112.

Tarkempia ohjeita:

Jos epäilet koronavirustartuntaa, toimi näin

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin sivuilta löytyvät kaikki ajantasaiset ohjeet ja tiedotteet koronaviruksesta.