Kasvomaskien käyttö varhaiskasvatuksessa - Akaan kaupunki

Kasvomaskien käyttö varhaiskasvatuksessa

Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmä suosittelee kasvomaskeja julkisille ja yksityisille työpaikoille kaikissa kohtaamisissa 26.11.2020 alkaen. Varhaiskasvatuksessa asiakkaita suositellaan käyttämään kasvomaskeja liikkuessaan perhepäiväkotien ja päiväkotien alueella. Asiakkaat hankkivat kasvomaskinsa itse.

Maskisuositus koskee koko Akaan kaupungin henkilökuntaa, myös kaikkia päiväkoteja. Kaupunki kustantaa työntekoon tarvittavat maskit työntekijöilleen.

Maskia pidetään kaikilla työpaikoilla kaikissa kohtaamisissa ja työpaikalla liikuttaessa. Työpaikoilla tauoilla huolehditaan turvaväleistä ja maskia pidetään muulloin kuin syömisen ja juomisen aikana.  Lasten kanssa työskenneltäessä käytetään pääosin kasvomaskia. Kohtaamisissa, joissa henkilöllä on esteitä maskin käyttöön, esim. vaikea keuhkosairaus, voidaan käyttää visiiriä, jonka jokainen käyttäjä desinfioi itse päivittäin käytön jälkeen.

Maskin käyttö vaatii totuttelua puolin ja toisin. Maski saattaa hämmentää pientä lasta, kun tuttujen kasvojen tunnistaminen vaikeutuu. Terveyden turvaamiseksi kaikkien velvollisuus on kuitenkin noudattaa kulloinkin voimassa olevaa ohjeistusta.