Kasvomaskien käyttöä suositellaan joukkoliikenteessä - Akaan kaupunki

Kasvomaskien käyttöä suositellaan joukkoliikenteessä

Uutinen julkaistu 14.8.2020

Akaan kaupunki on aloittanut maskien hankinnan vähävaraisille kuntalaisille THL:n antamien suositusten mukaiseen käyttöön. Tavoitteena on, että jakelu alkaa ensi viikon aikana. Jakelun aloittamisesta tiedotetaan erikseen.

Maskien käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille:

1) Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää

2) Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

3) Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Lisäksi Pirkanmaan sairaanhoitopiiri suosittaa kasvomaskin käyttöä seuraavissa tilanteissa:

1) Ennestään toisille tuntemattomien henkilöiden kokoontuminen pidemmäksi ajaksi sisätiloihin, jossa etäisyyksien pitäminen ei onnistu (esimerkiksi konsertit, teatteriesitykset, urheilutapahtumat)

2) Rajatuissa ulkotiloissa järjestettävät tilaisuudet, joihin kertyy suuri määrä ihmisiä eikä etäisyyksien pitäminen onnistu (esimerkiksi suuret ulkoilmakonsertit, festivaalit)

Kansallisen suosituksen mukaisesti Akaan kaupunki suosittelee, että joukkoliikenteessä matkustavat käyttävät kasvomaskia.