Kaupunki aloittaa kasvomaskien jaon vähävaraisille - Akaan kaupunki

Kaupunki aloittaa kasvomaskien jaon vähävaraisille

Akaan kaupunki on vastaanottanut ensimmäisen erän kankaisia kasvomaskeja ja aloittaa niiden jaon vähävaraisille asukkaille perjantaina 21. elokuuta. Maskeja jaetaan neljä kappaletta jokaiselle yli 15-vuotiaalle vähävaraiselle akaalaiselle henkilölle.

Maan hallitus on linjannut, että kunnat jakavat maskit vähävaraisille asukkaille Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosittelemiin käyttötarkoituksiin:

  1. Matkustaminen joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää
  2. Olet matkalla koronavirustestiin ja kun odotat testin tulosta ja sinulla on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
  3. Palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Maskeja voi hakea yhteispalvelukeskuksesta

Kasvomaskien jako tapahtuu Akaan yhteispalvelukeskuksesta osoitteesta Kirkkotori 10. Yhteispalvelukeskus on auki ma 9-12 ja 13-15.30 sekä ti-pe klo 9-12. Mikäli kasvomaskin haku näinä ajankohtina ei ole mahdollista, asiakkaat voivat olla yhteydessä palveluneuvoja Katja Kukkoseen, puh. 040 335 3049 tai katja.kukkonen@akaa.fi ja sopia muusta ajankohdasta.

Maskit voi vastaanottaa itselleen ja yli 15-vuotiaille perheenjäsenilleen. Myös heikommassa asemassa olevien läheisten puolesta voi noutaa maskin.

Maskit ovat pestäviä ja uudelleenkäytettäviä. Luovutuksen yhteydessä jaetaan myös ohje niiden käyttöön.

 

Lisätietoja:

Perusturvajohtaja Elina Anttila, puh. 040 335 4270