Koronaoireisena pysyttävä kotona ja käytävä testissä - Akaan kaupunki

Koronaoireisena pysyttävä kotona ja käytävä testissä

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä on eilen tiedottanut, että pääsiäisen lomilta palaavien pitää hakeutua nopeasti koronatestiin, mikäli ilmenee oireita. Sairaana ei tule mennä työpaikalle, julkisiin paikkoihin, kouluun tai päiväkotiin.

Akaassa yläkoulut ja lukio palasivat eilen lähiopetukseen pandemiaohjausryhmän suosituksen mukaisesti. Yläkoulussa ja lukiossa tulee käyttää kasvomaskeja kouluympäristössä. Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmä on linjannut, että koko henkilöstöllä maskinkäyttö on pakollista kohtaamisissa, ellei käytölle ole terveydellistä estettä.

Valmiusjohtoryhmä on linjannut Pirkanmaan pandemiaryhmän suosituksen mukaisesti, että kaikenikäisten harrastustoiminta ja koulujen kerhot ovat tauolla sisätiloissa ainakin 18.4. asti. Lasten ja nuorten yksilöopetus on kuitenkin sallittua sisätiloissa. Lasten ja nuorten ulkona harrastamisessa toimitaan OKM:n ja THL:n yhteisen turvallisuusohjeen mukaan.

Nuorisotilat ovat kiinni 18.4. asti pois lukien lääkinnällinen tai vastaava kuntouttava toiminta.

Kaikki yli kuuden hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on kielletty Pirkanmaalla aluehallintoviraston päätöksen nojalla 30.4.2021 saakka.

Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmä seuraa tilannetta aktiivisesti.

Lisätietoja:

kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335

vs. sivistysjohtaja Virve Jämsén, puh. 040 335 3377