Koronarajoitukset tiukentuvat myös Akaassa 26.11. alkaen - Akaan kaupunki

Koronarajoitukset tiukentuvat myös Akaassa 26.11. alkaen

Pirkanmaan koronatilanne on edelleen kiihtymisvaiheessa ja tilanne on viikon kuluessa merkittävästi heikentynyt. Tilanteen vuoksi Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä suosittelee yhä laajempaa maskien käyttöä 26.11. alkaen. Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmä on käsitellyt koronalinjauksia tänään 25.11.

Kasvomaskeja suositellaan nyt myös toisen asteen oppilaitoksiin sekä julkisille ja yksityisille työpaikoille kaikissa kohtaamisissa. Maskisuositus koskee sekä toisen asteen oppilaita että työntekijöitä.

Työpaikkojen maskisuositus tarkoittaa työntekijöiden kasvomaskin käyttöä myös peruskouluissa ja päiväkodeissa. Maskisuositukseen on lisätty myös kaupat ja ostoskeskukset. Maskisuositus on voimassa toisella asteella 24.12. asti mutta muilta osin se on voimassa toistaiseksi.

Akaan yhteispalvelukeskuksesta jaetaan edelleen vähävaraisille asukkaille kasvomaskeja maksuttomasti. Myös vähävaraiset toisen asteen opiskelijat voivat noutaa maskeja yhteispalvelukeskuksesta.

Aikuisten liikuntaharrastuksia tauolle, yksityistilaisuuksiin 10 hengen rajoitus

Yli 20-vuotiaiden liikuntaharrastuksissa joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta suositellaan keskeytettäväksi sisätiloissa 26.11.-15.12. Suositus ei koske maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoimintaa. Rajoitus ei myöskään koske aikuisten harrastustoimintaa, jossa kahden metrin turvavälit säilyvät. Lasten ja nuorten harrastukset saavat jatkua normaalisti, kunhan turvallisuusohjeistuksia noudatetaan.

Vapaa-ajan yksityistilaisuuksissa, kuten perhejuhlissa, kokoontumissuositus kiristyy enintään kymmeneen henkilöön 15.12. asti. Kiellettyjä ovat kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Poikkeuksena ovat sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestettävät yli 50 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa.

Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmä seuraa tilannetta aktiivisesti.

Lisätietojen antajat:

kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335, antti.peltola@akaa.fi

ma. perusturvajohtaja Elina Anttila, puh. 040 335 4270, elina.anttila@akaa.fi

Uutista muokattu 25.11. klo 21.05: Korjattu yksityistilaisuuksia koskeva virheellinen rajoitus-sana suositukseksi.