Lidl Suomi ja Akaan kaupunki tekivät maakaupat - Akaan kaupunki

Lidl Suomi ja Akaan kaupunki tekivät maakaupat

Lidl Suomi ja Akaan kaupunki tekivät keskiviikkona kaupat Toijalan moottoritien liittymässä sijaitsevasta maa-alueesta. Määräalan pinta-ala on yhteensä 9628 neliömetriä, ja sen kauppahinta esirakentamiskustannuksineen on 375 000 euroa.

Uuden päivittäistavarakaupan myymälän rakentamistyöt pääsevät alkamaan vuonna 2023. Myymälän valmistumisen tavoiteaikataulu on alkuvuodesta 2024. Neliöitä uuteen myymälään tulee noin 2500 m2, joista myymäläpinta-alaa on 1400 m2. Alueen kaavassa on osoitettu 3000 kerrosneliömetriä rakennusoikeutta päivittäistavarakaupan rakennusta varten.

Myymälä sijoittuu vilkkaan pääsisääntuloväylän varrelle vastapäätä ABC Toijalaa/Akaan liikenneasemaa.

Asukkaiden odottama myymälä

Lidl Suomi ja Akaan kaupunki allekirjoittivat hankkeen esisopimuksen lokakuussa 2021. Alueen esirakentamistöistä on vastannut Toijalan kone ja kuljetus Oy.

”On hienoa, että hanke etenee suunnitelman mukaisesti ja saamme vihdoin Lidlin Akaaseen. Asukkaamme ovat toivoneet sitä jo pitkään. Uusi Lidl tulee laajentamaan kaupunkimme päivittäistavarakaupan palveluvalikoimaa mukavasti. Lisäksi se tulee erinomaiselle paikalle valtatie 3:n liittymän kupeeseen ja se vahvistaa entisestään Akaanportin alueen vetovoimaa myös vierailijoiden näkökulmasta”, toteaa kaupunginjohtaja Antti Peltola tyytyväisenä.

”Harvaan paikkaan Lidliä on odotettu ja toivottu yhtä innokkaasti kuin Akaaseen. Olemme iloisia, että pääsemme pian rakentamaan. Kaupungin kanssa yhteistyö on sujunut esirakentamisvaiheessa oikein hyvin, kiitos siitä!”, sanoo Lidlin kiinteistökehityspäällikkö Toni Lautala.

Lisätietoja:

Akaan kaupunki, kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335

Akaan kaupunki, kaupunkikehitysjohtaja Lasse Silván, puh. 040 335 3207

Lidl Suomi, viestintä, media@lidl.fi, puh. 09 2345 6400

Kuusi miestä seisoo vierekkäin ja katsoo kameraan.
Allekirjoitustilaisuudessa olivat mukana Akaan kaupunkikehitysjohtaja Lasse Silván (vas.), Akaan elinkeinopäällikkö Jari Jokinen, julkinen kaupanvahvistaja Heikki Knuutila, Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola sekä Lidl Suomesta liikepaikkapäällikkö Atso Laxell ja kiinteistökehityspäällikkö Toni Lautala.

 

Kuusi miestä istuu pöydän äärellä ja allekirjoittaa papereita.
Maakauppasopimus allekirjoitettiin Akaassa keskiviikkona 9.11.2022.