Matkailijoiden määrä nousi Akaassa kesällä 2023 - Akaan kaupunki

Matkailijoiden määrä nousi Akaassa kesällä 2023

Matkailun hyvä kehitys Akaassa jatkuu: kyselyn mukaan matkailijoiden määrä lisääntyi Akaassa kesällä 2023. Akaan kaupungin järjestämässä kyselyssä 45 prosenttia paikallisista matkailutoimijoista ilmoitti kävijämäärän nousseen kesäkauteen 2022 verrattuna. Joka neljäs sanoi kävijämäärän pysyneen samana, ja joka viides kertoi sen vähentyneen.

Suosituimpia kohteita kävijämäärän perusteella olivat muun muassa ABC Toijala Akaa -liikenneasema, Pellavatehdas ja Toijalan Satama. Tapahtumista eniten kävijöitä keräsivät muun muassa Daytona Circuitilla järjestetty SM-osakilpailu, Hunajahulinat ja Toijalan markkinat.

Kaupungin kyselyyn vastasi reilu 20 matkailuyritystä ja tapahtumanjärjestäjää.

Kaupunginjohtaja Antti Peltola iloitsee tuloksista ja nostaa esiin matkailutoimijoiden välisen yhteistyön, joka toimii Akaassa erinomaisesti.

– On hienoa nähdä, että Akaan matkailu on konkreettisesti kehittynyt viime vuosina, vaikka ajat ovat olleet esimerkiksi koronasta johtuen haasteelliset. Akaan kaupunki on mielellään jatkossakin mahdollistamassa ja miettimässä keinoja matkailun kehittämiseksi. Tämä on tärkeää, koska vireä matkailukenttä ja matkakohteet lisäävät kaupungin tunnettuutta ja vetovoimaa, sanoo kaupunginjohtaja Antti Peltola.

Myös matkailutulot lisääntyivät

Elokuussa uutisoitiin, että Akaa on onnistunut kasvattamaan matkailutuloaan haastavan pandemia-ajan jälkeen. Matkailutulo eli yritysten matkailijoilta saama liikevaihto nousi 10,80 miljoonaan euroon vuonna 2022.

Matkailun kokonaisvaikutukset Akaassa olivat viime vuonna noin 15,49 miljoonaa euroa. Tällä summalla Akaa sijoittui kymmenenneksi Pirkanmaan kuntavertailussa.

– Kysely ja hiljattain tehty matkailutuloselvitys yhdessä osoittavat, että Akaa on viimeistään viime vuosien aikana noussut vetovoimaiseksi matkailukaupungiksi, joka houkuttelee kävijöitä ympäri Suomen, sanoo Akaan kaupungin viestintäasiantuntija Sini Kantola.

Lisätietoja:

kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335, antti.peltola@akaa.fi

viestintäasiantuntija Sini Kantola, puh. 040 335 3205, sini.kantola@akaa.fi