Miljoona roskapussia -kampanja käynnissä 5.6.2024 asti - Akaan kaupunki

Miljoona roskapussia -kampanja käynnissä 5.6.2024 asti

Yle järjestää jälleen Miljoona roskapussia -kampanjan, jonka tarkoituksena on kannustaa suomalaisia keräämään ympäristöstään miljoona pussillista roskaa vajaan kahden kuukauden aikana. Roskapussien määrä merkitään reaaliaikaisesti Ylen Miljoona roskapussia-sivulle päivittyvään laskuriin.

Akaan kaupunki on mukana kampanjassa yhdessä lähes 200 suomalaisen kaupungin ja kunnan kanssa.

Kampanja alkaa maanantaina 15.4.2024 klo 9 ja päättyy keskiviikkona 5.6.2024 klo 20.

Tule mukaan yksin tai yhdessä perheen tai kaveriporukan kanssa!

Kerätyt roskapussit merkitään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Laskuri päivittyy kerran päivässä 15.4. klo 9 alkaen. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä!

Klikkaa itsesi roskalaskuriin tästä

Miten voi osallistua?

1) Ota mukaan hanskat ja tyhjä pussi sekä mahdolliset roskapihdit
2) Lähde ulos – yksin tai porukalla
3) Kerää roskia ympäristöstä
4) Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi. Voit viedä roskat julkisiin roskiksiin. Yleisiä isoja säiliöitä löytyy muun muassa Toijalan keskusurheilukentältä, Savolan kentältä ja Viialan torilta.
5) Merkitse keräämiesi roskapussien määrä Akaan kaupungin kohdalle osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia.
6) Haasta ystäväsi mukaan! Käytä sosiaalisessa mediassa aihetunnistetta #miljoonaroskapussia

Roskapussin kokoa ei ole tarkasti määritelty. Pussi voi olla esim. 25 litran pussi  tai vaikka hedelmäpussi. Pääasia on, että roskia kerätään!

Järjestö tai seura, tule mukaan

Edustatko jotain seuraa tai järjestöä? Tai lähtisittekö koulun tai päiväkodin ryhmällä siistimään lähiympäristöä? Kaupunki lainaa ryhmille roskapihtejä ja antaa roskapusseja Toijalan varikolta, osoitteesta Mastotie 5 tai Viialan varikolta, osoitteesta Työmiehenkatu 10. Nouto on arkisin ennakkoon sovittuna ajankohtana. Yhteyshenkilö on Harri Pouru, harri.pouru@akaa.fi, puh. 040 335 3248.

Kaupunki voi noutaa isompia roskamääriä tai kerääjät voivat tuoda niitä varikoille, kun asiasta on sovittu ennakkoon.

Kampanja-aikana järjestettävistä kaikille avoimista roskien keruutapahtumista kannattaa ilmoittaa etukäteen kaupungin tapahtumakalenteriin.