Neljännet koronarokotteet uusille ryhmille - Akaan kaupunki

Neljännet koronarokotteet uusille ryhmille

THL suosittelee neljänsien koronarokotteiden antamista niille iäkkäille henkilöille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä tai joiden terveydentila ja toimintakyky ovat niin heikentyneet, että he eivät selviä ilman toisen ihmisen apua kotona. Avuntarpeen tulee liittyä hoivaan ja huolenpitoon. Avuntarpeella ei tässä tarkoiteta esimerkiksi pelkkää siivouspalvelun tai kaupan kotiinkuljetuksen käyttöä.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ohjeen mukaisesti iäkkääksi määritellään henkilö, joka on täyttänyt 70 vuotta. Neljäs koronarokote voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

THL suosittelee neljänsiä koronarokotuksia seuraaville ryhmille:

  • 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille. Luettelo voimakkaasti immuunipuutteisista löytyy THL:n sivuilta Kolmas koronarokoteannos kohdasta Ketkä kuuluvat voimakkaasti immuunipuutteisiin?
  • 80 vuotta täyttäneille iäkkäiden hoivakodeissa asuville
  • 70 vuotta täyttäneille, jotka ovat joko koti- tai omaishoidon piirissä tai jotka eivät selviä yksin kotona
  • Koronarokotukselle voi tulla ilman ajanvarausta 30.5.2022 asti erikseen ilmoitettuina päivinä. Koronarokotusajan voi varata sähköisesti eTerveyspalveluista, jättämällä ajanvarauspyynnön Klinik 24h-asioinnin kautta  tai  puh. 040 335 3071 ma-ke 30.5.2022 asti klo 8-10.30, jonka jälkeen puhelinajanvaraus ainoastaan keskiviikkoisin klo 12-13.

Akaan ja Urjalan kotihoito tiedottaa myöhemmin kotihoidon asiakkaiden koronarokotuksista.