Odotetut kohtaamiset jatkuivat Narikassa - Akaan kaupunki

Odotetut kohtaamiset jatkuivat Narikassa

Aikuissosiaalityön järjestämät sosiaalisen kuntoutuksen ryhmät ovat jälleen pyörähtäneet käyntiin. Ryhmät on tarkoitettu työelämän ulkopuolella oleville aikuisille ja nuorille, ja niiden tavoitteena on muun muassa vahvistaa arjessa jaksamista ja tarjota tekemistä matalalla kynnyksellä.

Palveluohjaaja Niina Ojala kertoo, että Voimaannu-ryhmä kuuluu suosituimpiin ryhmiin vuodesta toiseen. Tänä syksynä kohtaamispaikka Narikassa järjestettyihin tapaamisiin on osallistunut vajaa 10 henkilöä. Tavoitteena on edistää asiakkaiden hyvinvointia sekä lisätä yhteisöllisyyden ja merkityksellisyyden kokemuksia.

– Käymme läpi työkaluja, joiden avulla omaa jaksamistaan voi lisätä. Pohdimme miten haastavista tilanteista voi selvitä, mitkä ovat omat arvot ja mistä kukin voimaantuu. Ryhmässä saa pysähtyä itsetuntemuksen äärelle, sanoo Ojala.

Voimaannu-ryhmä kokoontui viimeistä kertaa lokakuun lopussa. Tapaamiskerralla kukin sai pohtia omia unelmiaan. Osallistujat askartelivat unelmakarttoja lempimusiikkinsa säestyksellä.

 

nainen istuu ja puhuu, kaksi naista kuuntelee vieressä
Voimaannu-ryhmän viimeisessä tapaamisessa psykiatrinen sairaanhoitaja Sari Kindt kannusti osallistujia unelmoimaan. Palveluohjaaja Niina Ojala ja sosiaalityötekijä Anu Vehmaa kuuntelivat vieressä.

Naisten juttuja

Tänä syksynä aikuissosiaalityö järjestää vielä kädentaitojen ryhmän ja naisten ryhmän. Ensi keväänä on tulossa hyvinvointiryhmä.

Vain naisille suunnattu ryhmä käynnistyy Viialan päivätoimintakeskuksella 10. marraskuuta ja se jatkuu joulukuun puoleenväliin asti. Vetäjänä on psykiatrinen sairaanhoitaja Sari Kindt, joka kuvailee ryhmää lempilapsekseen. Hän on vetänyt ryhmiä noin 20 vuoden ajan eri paikoissa.

Kindtin mukaan ryhmän voima on siinä, että usein osallistujien välille syntyy yhteys tai löytyy yhteinen tekijä, joka puhuttelee kaikkia.

– Suurin palkinto on, kun asiakkaat löytävät toisensa ja ystävystyvät. Joskus kävi niin, että naiset vaihtoivat yhteystietoja ja jatkoivat tapaamisia vielä ryhmän päättymisen jälkeen, hän sanoo.

Vaihtuvat teemat

Työikäisten kohtaamispaikka Narikka on avoinna tiistaisin klo 9-12. Jokaisella kerralla on vaihtuvaa ohjelmaa, yhdessä tekemistä ja kahvikupposen äärellä jutustelua.

– Hienoa, että saamme jälleen kokoontua koronatauon jälkeen. Tapaamisille on ollut kova tarve. Monelle asiakkaalle nämä kohtaamiset ovat arjen kohokohtia, Niina Ojala sanoo.

Marraskuussa Narikassa juhlitaan Halloweenia ja valmistellaan 30.11. pidettäviä myyjäisiä.

– Siellä myydään asiakkaiden käsitöitä, askarteluja ja leivonnaisia. Tuotolla toteutamme retken ensi kevään tai kesän aikana, Ojala päättää.